Rapport från elitserien

Jag kanske ska börja med en liten presentation av vem jag är och varför jag skriver här. Jag heter Hanna Pettersson och spelar innebandy i elitserien med Rönnby IBK från Västerås. Inför denna säsong har jag och laget haft förmånen att inleda ett sponsorsamarbete med Loopia och tänkte därför dela med mig av saker som händer under säsongen …

I serien går det för närvarande väldigt bra då vi ligger tvåa efter nio spelade omgångar med en match mindre spelad än IKSU som leder serien. Vi har förmodligen landets just nu bästa femma i laget och tre av dessa spelare ligger i topp fem i den totala poängligan. Jag är inte en av dem utan jag huserar längst bak på planen, nämligen i målet. Där hamnade jag redan som liten flicka då min sju år äldre bror placerade sin lillasyster i målet för att nöta skott på garageuppfarten, och där har jag som sagt blivit kvar.

För ca 1,5 månad sedan fick jag beskedet att jag för första gången var uttagen till landslaget. Tillsammans med bland annat fyra andra Rönnbyspelare bar det av till Prag där turneringen Euro Floorball Tour skulle avgöras. Det var en lyckosam turnering för Sverige då både u19-landslaget, där ytterligare en Rönnbyspelare fanns med, och damlandslaget vann. Vår finska spelare Maiju Merikanto fick däremot nöja sig med att komma tvåa i turneringen.

Att vara borta på landslagsläger var inte riktigt som jag trott. Dagarna såg ut som följer; äta, träna, vila, äta, vila, spela, äta, vila, sova och ändå var jag konstant trött. Kanske berodde det på anspänningen eller att kläderna vi skulle ha på oss var av modell mysbyxa. Trots denna trötthet gick det bra för mig personligen och jag är nöjd med min landslagsdebut och det var verkligen en speciell känsla att gå ut på planen inför match. Förhopppningsvis får jag chansen fler gånger för detta var verkligen jättekul!

Tack Loopia för sponsringen, ert stöd är en stor del i vår framgång!

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss