Nu lanserar vi Loopia-akademin på Youtube

Nu har vi lanserat Loopia-akademin på Youtube och först ut är WordPress-skolan. I WordPress-skolan går Loopias egen WP-guru, Daniel, igenom allt du kan tänkas behöva veta för att komma igång med din alldeles egna hemsida med hjälp av WordPress. Här hittar du spellistan med alla 11 avsnitt!

Vad är WordPress?

WordPress – alla pratar om det, men vad är det egentligen? I det här avsnittet går Loopias WordPress Guru Daniel Överfjord igenom vad WordPress är och hur du kan använda det för att skapa din egen hemsida!

Vilket webbhotellspaket ska man välja?

Vilket webbhotellspaket behöver du?Det kan kännas som en djungel därute med alla olika typer av webbhotellpaket. På Loopia har vi tre olika webbhotellspaket som alla passar bra för WordPress. Vilken av de du bör välja går Daniel igenom i dagens avsnitt av Loopia Akademin!

Så installerar du WordPress hos Loopia

Hos oss på Loopia är det busenkelt att installera WordPress med vår OneClickInstaller. Men för att göra det ännu enklare har vi satt ihop en kort guide i hur du går tillväga!

Vad är SSL / TLS / HTTPS?

Vad är ett SSL-certifikat och varför behöver du det? I den här videon går Daniel igenom vad ett SSL-certifikat är och hur det gör din hemsida säker.

Ställ in en statisk startsida på din WordPress

Vill du ha en statisk startsida istället för de senaste blogginläggen på din WordPress? Det är superenkelt! Här går Daniel igenom hur du ställer in detta.

Installera tillägg / plugins

Funderar du över hur man gör för att installera plugins / tillägg som ger din hemsida i WordPress extra funktioner? I den här videon går Daniel inte bara igenom hur du gör, utan även vad du bör tänka på när du väljer tillägg.

Så håller du din WordPress-hemsida säker

Här delar Daniel med sig av sina bästa tips för hur du håller din WordPress-hemsida säker och fri från intrång! Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro.

Hur fungerar menyer och widgets?

Menyer och widgets i WordPress, vad är det? Hur fungerar det och vad är egentligen skillnaden! Det går Daniel igenom i den här videon!

Snabba upp din hemsida med ett cache-plugin

Ett cache-plugin ett ett väldigt bra verktyg för att snabba upp din WordPress-hemsida. Här går Daniel igenom hur du ställer in ditt cache-plugin för att få ut bästa möjliga prestanda!

Bli fri från spamkommentarer

När du skapar en ny hemsida i WordPress finns det risk för att det kommer strömma in spam-kommentarer på dina inlägg. Här berättar Daniel vad du kan göra för att undvika det!

Snabba upp din WordPress med Loopia Boost

Boost är vår stabila och blixtsnabba webbplattform som riktar sig till dig med en lite större hemsida, eller dig med krav på ännu snabbare laddtider än vad vår populära UNIX-plattform kan erbjuda.


Vad önskar du att nästa del av Loopia-akadmein handlar om? Berätta i kommentarerna!

Dela detta inlägg:

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss