Nu är nya webbmailen här (i beta)

Många använder webbmailen dagligen, kanske t o m som sitt huvudsakliga verktyg för att kolla och skicka mail. Därför är det med stor glädje vi idag släpper vår nya webbmail med massor av grymma förbättringar. Vi har putsat och filat på den nya webbmailen under en tid, och nu släpper vi den alltså i beta-version som körs parallellt med den gamla under en kortare period.

De största förändringarna är:

 • Nytt utseende. Nu ser även webbmailen ut som du är van att se Loopia.
 • Modernt gränssnitt. Med ett nytt fräscht gränssnitt så fungerar din webbmail på samma sätt som de flesta mailklienter du installerar lokalt på din burk.

Så här testar du nya webbmailen

För att prova den nya webbmailen så väljer du ”Ny webbmail (beta)” i den lilla rutan som dyker upp när du skriver in din e-postadress uppe i inloggningsrutan i högra hörnet på Loopia.se. Alternativt surfar du in på beta-webbmail.loopia.se.

Vi har självklart också fixat guider i vår kunskapsdatabas som går igenom den nya webbmailen om du känner dig vilsen. Har du funderingar är du även hjärtligt välkommen att kontakta vår support.

Logga in i vår nya webbmail och prova nu direkt!

Stöter du på saker som inte fungerar som de ska i beta-versionen så meddela oss direkt på feedback@loopia.se. Skicka också gärna förslag på förbättringar och funktioner som du vill ha i framtida versioner.

Dela detta inlägg:

26 svar på “Nu är nya webbmailen här (i beta)

 1. Den nya webbmailen är snabb och fräsch. Dock är det där med att skicka mail åt skogen (=papperskorgen el spam) lite krångligt rent visuellt. Eller inte krångligt sen när man klurat ut, men först… Aja ni fattar. Tydligare layout grabbar! 🙂

 2. Hej Katja,

  Jag är inte riktigt med på vad du menar. Men för att ta bort meddelanden kan du antingen markera dem, fler genom att hålla ned ”ctrl” (”cmd” på mac) eller ”shift”, och sedan klicka på papperskorgen i menyn.

  Alternativ markerar du dem och trycker på ”delete” på tangentbordet.

  Nya webbmailen fungerar mycket mer som ett vanligt webbprogram. Utöver det jag skrivit ovan kan du t ex också flytta meddelanden till mappar genom att dra dem dit med musen.

 3. Hej. Snälla, släpp inte betaversionen. Man hittar ingenting i den. Noll användarvänlighet. Jag vill fortsätta använda den gamla layouten men givetvis få del av alla förbättringar vad gäller laddningstider etc.

  Ett tips när man bygger en webbmail är att ha en testgrupp bestående av era mammor, barn och farfar, dvs folk som är nybörjare ska kunna förstå allt snabbt – först då har man en webbmail som är mänsklig.

  Tack för ordet.

 4. Hej Stina,
  Det går bra att lägga in en bild i e-postsignaturen. I dagsläget fungerar det så att du väljer ”Inställningar -> Profiler”. Där markerar du sedan din profil i vänsterspalten. Sedan kryssar du för html-signatur. Därefter växlar du över till html i redigeringsrutan för signaturen. Sedan kan du skriva vilken html-kod du vill, och därmed lägga in bilder eller annat.

 5. Hej JH,

  Tråkigt att du uppfattar nya webbmailen som svårhittad. Den är inspirerad till stor del av vanliga mailprogram såsom Outlook, Mac Mail och Thunderbird, för att så många som möjligt ska känna igen sig. I mångt och mycket kan du hantera din e-post på samma sätt som i dessa program. På så sätt kan det säkert upplevas ovant jämfört med vår tidigare webbmail. Vi tar självklart åt oss av din feedback och vill gärna att du utvecklar vad det är som sänker användarvänligheten jämfört med den tidigare webbmailen.

 6. Hej!
  Kan heller inte förstå JH. Den nya webbmailen är milvis bättre än den gamla versionen (har väntat och väntat på att en ny version av webbmailen ska dyka upp). Det är trots allt 2011 nu och inte 1991. Och ÄNTLIGEN 🙂
  Keep up the good work och förhoppningsvis så släpper ni snart Beta versionen i skarpt läge (kanske t.o.m. med ännu fler nyheter och förbättringar).

 7. Den nya webmailen är väl baserad på open source projektet Roundqube (http://roundcube.net/) ? Tycker att ni gjort det hela bra, helt klart ett lyft från den gamla webbmailen.

  Dock så tycker jag ni borde skriva att ni använder Roundqube. När man läser detta inlägg och kommentarerna så får man intrycket av att ni själva utvecklat klienten.

 8. Vad menar du med burk? Konservburk, pantburk? Fattar inte hur man installerar mejl på en burk..

 9. Hej,
  jag har haft webbhotell på Loopia ett antal år nu, och jag tycker webbmailen har varit den svaga länken i ett annars mycket bra paket. Men med den nya versionen så tycker jag man har lyckats med att få med de funktioner jag behöver, ett snyggt gränssnitt. Plus att det inte är lika segt som jag upplever det gamla som.
  Nu har jag inte gjort några djuplodande tester av betat, men det första intrycket är toppen!

 10. Den nya webbmailen är en klar förbättring. Personligen skulle jag gärna se en knapp med funktionen Markera allt, t.ex. för att snabbt bli av med skräppost i tre steg: välj skräppostmappen, Markera allt, Papperskorgen).

  Skräppost behöver väl i och för sig inte raderas via papperskorgen utan skulle kunna elimineras direkt med ett klick (den saken kan man kanske ställa in).

 11. Varför kan man inte ha två layouter en som är superenkel och den som är nu, det om något är väl användarvänlighet.

 12. Detta är jo RoundCube (http://roundcube.net/) webmail. Inte något som Loopia har utvecklad själva,så vet ni, det Loopia har gjort är att lagt in egendefinierad theme.

  Använder faktiskt RoundCube på egen server själv som kopplar sig upp mot mina mailkonton på mitt webhotell här då det gamla mailsystemet sög rätt hårt. Och jag gillar RoundCube dynamiskt och effektivt, finns några buggar, men inte någon jag har blivit plågat så mycket med…

  Dock, kommer jag nog att använda min egna server i framtiden då jag har min egen theme där 🙂

  En irriterande sak är att jag inte hittar nåt sätt att radera kataloger på 🙁 Bara skapa nya…

  –Rune

 13. Eran nya webmail verkar vara basserad på Roundcube webmail systemet?

  Ser ingenstans där ni informerat att det är Roundcube webmail som ni modifierat till ”eran nya” webmail.

  Då det egentligen bara är en lite ändrad version av Roundcube webmail systemet. ( http://roundcube.net/ )

  Ni kanske bör informera om att ”eran nya” webmail bygger på en open source php webmail, där ni bytt tema på utseendet/gjort ett mer loopia likt utseende på webmailen.

  _

  Roundcube webmail systemet är ganska snyggt, och lätthanterat, (standard gränssnittet).

  Men det kan bli ganska söligt vid större mail mängder i inkorgen då man laddar den.

 14. Hej,

  Det är mycket riktigt att nya webbmailen är baserad på Roundcube. För de allra flesta användarna är det dock ganska ointressant vilket system som körs, det viktiga är att det är en lättanvänd och funktionell webbmail. Därför har vi valt att inte lägga någon vikt vid systemet när vi presenterade nya webbmailen. Vill ni läsa mer om Roundcube besök gärna http://roundcube.net/

  Att sätta upp en ny webbmail för en så stor mängd användare som vi har handlar dock om mycket mer än bara temat/utseendet 🙂

  Vi tycker att Roundcube är en riktigt bra grund att stå på då det redan från start är användarvänligt och innehåller en bra uppsättning funktioner. Det ger oss även alla möjligheter att förbättra och vidareutveckla med nya funktioner i framtiden. Så mata oss med konstruktiv feedback 😉

 15. Hej Arne. För att markera flera meddelanden kan du använda ”shift” eller ”ctrl” precis som när du markerar flera filer i din dator, eller flera mail i ditt mailprogram. Om du vill markera alla mail i en katalog klickar du på den fyllda rutan längst ned på sidan där det står ”Välj:”. Håll musen över de olika symbolerna där nere för att se vad de gör om du känner dig osäker.

 16. Är problemen med att Loopia kastar en del inkommande post (dvs spam-klassar den och skickar den direkt till /dev/nul) lösta nu också då?

 17. Hej!
  Tja… det återstår en hel del utveckling. Det är fortfarande långsamt och en och annan bugg kvarstår. Lycka till.

  gmail har ett smidigt användargränssnitt, titta på det.
  Ragnar

 18. Den nya webbmailen är riktigt efterlängtad och har varit den saknade pusselbiten till ett annars helt klockrent webpaket!
  Mycket nöjd med layouten, snabbheten, den nya fräscha stilen och moderniserandet! Helt klart en bra start på 2011!
  Tack Loopia!

 19. Hej ser fram emot att använda den nya mailen! Går det att underlätta inloggningsförfarandet till webbmailen så att man slipper ange hela e-post adressen?

  Ex. för info@mindomän.se. Jag besöker http://mail.mindomän.se och behöver bara ange ’info’ som användarnamn därefter lösenord.

  Om man skapar egen html sida för detta vad ska man ange i för att det ska fungera?

  Tack på förhand.

 20. Lägga till bilagor; när man lägger till fler än 2 bilagor så skymmer uppladdningsrutan de nya bifogade bilagorna och man ser inte om dem är tillagda eller inte.

 21. Hej! Hur ändrar jag typ snitt och liknande på webmailen? När jag skriver på html-läge verkar det först se bra ut. Men när man mejlat så blir det ju ren HTML-sörja och ändrar man till text-läget så blir det ju skrivmaskinslook. Vad gör jag för fel?
  Mvh Erik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss