.NO-domäner – snart även för privatpersoner i vårt grannland Norge

En månad efter Norges nationaldag, klockan 10:00 den 17 juni 2014, öppnas portarna för norska privatpersoner att registrera .NO-domäner. Detta efter att Norpol (rådgivende organ for regelverksutvikling) ansåg att .NO skulle öppnas för alla i Norge.

Det betyder att du som är norsk privatperson inte behöver registrera en .PRIV.NO-domän längre, utan kan nu köra direkt på .NO.

För att registrera en .NO-domän är det, som de flesta andra, först till kvarn som gäller och det är upp till var och en att se till att det inte strider emot norsk lag eller några andra rättigheter.

Är du norsk medborgare och sugen på din egen .NO-domän kan du enkelt registrera ditt domännamn hos vårt systerbolag Active24.

Använd din .NO-domän hos Loopia

Du vet väl om att du kan använda din .NO-domän hos oss? Börja med att lägga till domännamnet i ditt Loopia-konto

När domännamnet är tillagt kan du göra de inställningar du vill ha, till exempel skapa e-postadresser eller en hemsida med hjälp av steg-för-steg-guiderna i Loopia Kundzon.

När allt är förberett hos oss så vänder du dig till din .NO-registrar (t ex Active24) och ändrar namnservrarna till ns1.loopia.se och ns2.loopia.se. När detta är ändrat kan det ta upp till 48 timmar innan det fungerar fullt ut.

Läs mer om regeländringarna på Norids hemsida

Dela detta inlägg:

1 tanke kring ”.NO-domäner – snart även för privatpersoner i vårt grannland Norge

  1. Pingback: Vem får köpa/äga .no domäner? - Norska domännamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.