Native IPv6 via Bahnhof

PionenBahnhof är bolaget som gav svensken tillgång till Internet i början av 90-talet. Nyligen har de dessutom blivit hett omtalade för driften av landets i särklass häftigaste serverhall – i civilförsvarets numera nedlagda ledningscentral Pionen under Vita Bergen på Södermalm i Stockholm (se bild). På Bahnhof kan man det här med nätverk.

Därför blev vi mäkta stolta och glada när Bahnhof hörde av sig och ville erbjuda direkt peering med oss. Som vi berättat i ett tidigare inlägg här i bloggen har alla Bahnhof-kunder därför fyra gångers redundans mot Loopia, medan alla andra får nöja sig med ”bara” trippel redundans.

Ska man vara noggrann, och det är ju bra, så gäller detta via IPv4.

Som en av få svenska Internet-leverantörer erbjuder Bahnhof dessutom IPv6 native i hela sitt nät. Tidigare har vi erbjudit IPv6-anslutning enbart via Tele2 genom deras IPv6-tunnel, och sedan några veckor tillbaka även via Hurricane Electrics motsvarighet (alltså dubbel IPv6-redundans).

Till allas glädje har vi sedan några dagar öppnat IPv6-kranen även via Bahnhof (och detta alltså inte via tunnel). Just IPv6-anslutningen är dessutom inte begränsad till enbart Bahnhof-kunder utan gäller hela Internet. Som enda svenska webbhotell erbjuder vi nu alltså trippel redundans till alla via både IPv4 och IPv6.

Bättre konnektivitet för din webbsida än via Loopia får du leta efter.

Stort tack, Bahnhof!

För att för att spara tid på följdfrågorna om varför vi inte har våra DNS-servrar på IPv6 redan nu blir svaret att nu när vi har en native IPv6-anslutning så börjar det närma sig på riktigt. 😉

Dela detta inlägg:

3 svar på “Native IPv6 via Bahnhof

  1. Kära loopia-bloggare:
    ”Skall man vara noggrann” – eller snarare grovkornig – så leker ni ju fortfarande IPv6 utan att köra på riktigt – IPv6-kranen haltar. NÄR kommer ni fixa så att DNS-uppslagningar kan gå via IPv6? Det har gått ett år sedan ni försökte hype:a detta … Det vore jättekul att kunna skaffa full hosting via IPv6 hos er. Jag hoppas ni blir först.

    http://whois.loopia.se/?domain_name=loopia.se
    http://whois.loopia.se/?domain_name=csbnet.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss