Ipad-tävlingen avgjord

Pjuh. Nu är ett stort men roligt arbete avklarat. Vi har gått igenom alla smarta och genomarbetade bidrag till vår LoopiaAPI-tävling med en Ipad i potten. Det har varit både roligt och intressant att titta igenom, provköra och utvärdera alla bidrag.

LoopiaAPI har tagits emot precis som vi önskade innan lanseringen. Det bubblar av kreativitet ute hos er användare, och vi hoppas att ni fortsätter att berätta för oss och andra när ni tagit fram någon ny smart funktion även i fortsättningen (trots att det kanske inte ligger en Ipad i potten varje gång ;-))

Men nu ska vi inte hålla er på halster längre. Vinnaren är…

Daniel Brandt med sin webbapplikation LoCal

Med LoCal kan du bevaka när domäner löper ut i din egen kalender – både dina egna domäner och andra (som du kanske vill ha).

Det hela görs genom iCal-standarden som stöds av de flesta stora kalenderprogram och onlinetjänster (Outlook, Google Calendar, iCal m m). Kalendern uppdateras automatiskt med jämna mellanrum så förändringar såsom förlängningar och annat hänger alltid med.

Vår motivering lyder: Daniel har med en smart och enkel lösning tänkt utanför ramarna och tagit fram en funktion som både är nyttig och som lätt går att integrera i användarens vardag.

– Gratulerar Daniel, du har vunnit Loopias API-tävling och kammar hem en Ipad, hur känns det?
– Otroligt bra! Det är alltid roligt att vinna något! När man haft sin egen kreativitet och kunskap till hjälp och det inte bara är slumpen som avgjort känns det ju så klart ännu bättre!

– Hur fick du idén till den här funktionen?
– Jag har funderat på dynamisk kalenderfunktionalitet lite till och från men inte haft någon egentlig idé på vilken data som skulle passa, men när jag upptäckte API-tävlingen gav det mig motivation att börja experimentera lite.

– Kommer du att använda LoopiaAPI mer i framtiden?
– Ja, först och främst vill jag stoppa in något mer API-anrop i det jag skrivit. En önskan jag har är att via APIt kunna få fram information om obetalda fakturor knutna till kontot. Det hade varit till stor användning för mig personligen, och något jag antagligen lagt till direkt i min kalenderfunktion.

Du hittar LoCal, samt instruktioner för hur du installerar och använder det här

Nu är det bara att ge sig till tåls och vänta på att Apples Ipad dyker upp i svenska butiker så priset kan inkasseras. Tyvärr höll inte Steve sitt löfte om att den skulle skeppas ”World Wide” 60 dagar efter lanseringen, men den som väntar på något gott…

Vi vill också presentera ytterligare några av bidragen här som är riktigt användbara och som många andra kommer att kunna ha glädje av. Som tröstpris skickar vi ett litet Loopia-kit med penna och musmatta till er som omnämns nedan (nästan lika bra som en Ipad va? ;)).

Hedersomnämnande går till följade bidrag:

Nagios-plugin
Fredrik Poller har skrivit ett plugin till Nagios som larmar enligt följande. Kritiskt larm om domänen ej är registrerad. Varningslarm om en domän har obetalda fakturor. Läs mer och ladda ner här.

Iphone-app
Patrik Sjöberg fixade en Iphone-app som kan ändra inställningar för domäner samt lägga till subdomäner. Du kan även använda den för att betala domänfakturor med LoopiaPrepaid. Källkod.

Android-app
Johan Olsson tog fram en Android-app vid namn LoopiaDroid som kan kolla om domännamn är lediga. Här hittar du källkoden och appen.

Mac-app
Simon Blommegård snickrade ihop en Cocoa-wrapper och ett Mac-program där du kan editera dina domäner. Här finns Cocoa-wrappern och programmet.

Wrappers
Utöver det har vi ett gäng wrappers som gör det enkelt att använda sig av LoopiaAPI från ditt eget favoritspråk:

Till er och alla andra tävlande. Tack så hemskt mycket för alla intressanta och genomarbetade bidrag.

Har du också använt dig av LoopiasAPI? Lägg gärna upp en länk till ditt arbete i kommentarerna.

Då vi inte själva utvecklat eller gjort justeringar i de bidrag som presenteras ovan, kan vi inte heller ta något ansvar för funktionaliteten i dem.

Dela detta inlägg:

4 svar på “Ipad-tävlingen avgjord

  1. Tack för hedersomnämnandet (och pennan/musmattan :)).

    Den vinnande funktionen är klockren, jag hade gärna sett att Loopia själva implementerade in detta i kundzonen.

  2. Jag får också lov att tacka för hedersomnämnandet, samt rikta ett grattis till vinnaren!

    Kul initiativ från Loopia med en tävling av det här slaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss