Frågesport – vinn kamera i helgen!

Under den obligatoriska sommarstädningen av kontorslådorna här på marknadsavdelningen så uppdagades det att vi har en sprillans ny och helt oanvänd Nikon Coolpix S210 digitalkamera liggandes. För att fira att sommaren (nåja), studenten och sommarlovet äntligen är här, samt att jag nu får mer plats i mina lådor, följer här en klurig frågesport där du alltså kan vinna en alldeles egen, Loopia-röd, digitalkamera! Woho!

Nikon Coolpix S210

Skriv dina svar som kommentar till det här inlägget. Kommentarer godkännes manuellt så inga svar kommer dyka upp förrän frågesporten är över på måndag 2009-06-15 kl 08:00.

Glöm inte att ange din e-postadress så vi kan få tag i dig om du vinner!

Lycka till!

 1. Om du efter champagnefrukosten på studentdagen av misstag råkar radera innehållet i mappen public_html/ på ditt FTP-konto – hur gör du då för att själv återställa filerna utan att kontakta vår support?
 2. 2005 blev Loopia först i världen med årlig registrering av .nu-domäner. Toppdomänen .nu är en så kallad ccTLD för ett fasligt exotiskt, men ack så litet, örike nordöst om Nya Zeeland. Vilket?
 3. IT-branschen är notorisk för sina många tekniska termer, förkortningar och annat humbug. Vilket är det mest överhajpade buzz-ordet av nyhetsjätten IDG just nu?
  1 – Moln
  X – Åska
  2 – Blixt
 4. Som du säkert vet erbjuder vi tre webbplattformar i våra webbhotellspaket – UNIX, Windows och nya, fräcka Autobahn. Det många tror när vi säger UNIX är att det skulle vara någon typ av Linux-system, och så är det ju inte. Frågan är alltså – vad är det för operativsystem vi kör på våra UNIX-webbservrar?
 5. Förutom våra affiliate-program och vårt återförsäljarprogram, så kan man som kund till oss spara redigt med kosing om man värvar en kompis att bli kund hos oss. Hur gör man då?
 6. Som ni vet kan man läsa allt vi skriver här i bloggen via RSS. Under en kortare period erbjöd vi även läsning av de senaste bloggrubrikerna via ett betydligt äldre ”protokoll” som numera av säkerhetsskäl är nedstängt. Vilket?
 7. Det många inte känner till är att man inte behöver logga in i Loopia Kundzon om man bara vill korrigera sina e-postinställningar. Hur gör man för att komma åt Mail-Admin för just ens egen e-postadress utan att gå via Loopia Kundzon?
 8. 2005 tog Loopia emot det finaste marknadsföringspriset man kan få i Västerås – nämligen vandringspriset Årets marknadsförare vid den årliga Guldstänk-galan. Vilket företag tog emot årets marknadsföringspris (som för övrigt varje Västeråsare och besökare i staden bör kolla upp om man inte känner till det)?
 9. Folket bakom din favoritleverantör av domän och webb hittar du på Kopparlundsvägen 7B i Västerås. Men Loopia finns ju inte bara i Sverige. I vilken stad hittar du Loopia Serbien?
 10. Sist men inte minst, ett stycke utslagsfråga. Hur många godisar hittar du just nu i chefens godisskål?

Godis

Den som svarar rätt på alla frågor, eller får flest rätt, när vi avslutar tävlingen på måndag kl 08:00 kan alltså se fram emot en prima digitalkamera under nästa vecka. Självklart skickar vi med lite fräcka Loopia-prylar också (Blund-björn ingår dock ej).

Återigen – lycka till och trevlig helg!

Anställda och före detta anställda på Loopia och deras familjer får ej delta i denna tävling. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Dela detta inlägg:

14 svar på “Frågesport – vinn kamera i helgen!

 1. Svar på frågor:
  1. Från ftp programmet går in i mappen /.snapshot och laddar hem filerna som är i mappen hourly eller nightly och laddar hem för att sedan ladda upp igen.
  2. Niue
  3. Moln
  4. FreeBSD och OpenBSD
  5. Logga in på kondzonen och klicka på menyalternativet ”Tipsa en vän”, sedan är det bara att fylla i och skicka iväg.
  6. finger
  7. Går in på http://mailadmin.dindomän.se och loggar in med användarnamn och lösenord eller epost och lösenord
  8. Cihan Karakoyun, Aros Snabbgross AB
  9. Niš
  10. 30

 2. Svar:

  1. Logga in med en FTP-client, välj mappen /domän.se/.snapshot/ för aktuell domän och där hittar du backuper för olika tider att kopiera över.

  2. Niue

  3. 1 – Moln

  4. Mestadels FreeBSD men till viss del även OpenBSD.

  5. I Kundzonen finns en länk som heter ”tipsa en vän” där man kan maila ut en hälsning och en länk av typen http://www.loopia.se/?referer=133794 som vännen kan klicka på för att ge en lite förbetalt till kommande fakturor.

  6. Finger

  7. Besök http://mailadmin.din-domän.se/ och logga in där.

  8. FRANK BISTRO.

  9. Niš

  10. Det bör vara 42 st godisar i skålen då 42 även är svaret på frågan om livet och allt.

 3. 1. Jag går in i mitt FTP-program, väljer public_html och skriver in .snapshot i rutan ovanför filfönstret. Därefter kopierar jag den senaste fungerande backupen via min hårddisk tillbaka till public_html.

  2. Niue

  3. 1. Moln

  4. FreeBSD

  5. Man parkerar sitt domännamn hos er. Om någon (kompisen) beställer webbhotell genom att först ha kommit till den parkerade sidan får domänägaren 25 % av den fakturerade års- eller månadsavgiften i form av rabatt på nästa faktura (Loopia-$)

  6. Atom (kan fortfarande nås på blogg.loopia.se/feed/atom)

  7. Man går till http://mailadmin.mindoman.se och loggar in med e-postadress och lösenord.

  8. Bistron Frank

  9. Niš (i Nisavski, Serbien)

  10. 31 st

 4. Inte så lätt, detta! Här är mitt försök:
  1. En backup finns inbyggd i ftp-programmet, så jag hämtar helt enkelt upp den. När jag är inloggad i ftp-programmet anger jag manuellt att jag vill gå in i mappen .snapshot. Där hämtar jag upp en snapshot (dvs backup) från lämplig tidpunkt, t.ex dagen före. Voilá!
  2. Niue
  3. 1 (Moln)
  4. FreeBSD
  5. Jag skaffar en länk från double.net och skickar den till kompisen, så att hon eller han kan bli medlem via länken. (Eller räknas det som affiliateprogram?)
  6. Finger
  7. Man går till http://mailadmin.mindoman.se (byter ut mindomain.se mot egen domän) och loggar in med epostadress och lösenordet för den epostadressen.
  8. (2008) Bistron Frank
  9. Niš
  10. 31

 5. 1 Om du har webbdata på vår NAS (nya lagringslösning).
  Koppla upp dig mot din FTP-plats.
  Gå till den FTP-mapp, där du har filer du vill återställa, dvs. public_html.
  I FTP-programmets sökvägsfönster, skriv in mappen .snapshot och tryck Enter. Du blir då presenterad en lista med mappar. Alla mappar innehåller var och en kompletta backuper (snapshots) av den katalog du befinner dig i.
  Klicka dig in i den FTP-mapp som du vill återställa data ifrån.
  Markera de filer eller mappar du vill återställa från FTP och för över dem till din lokala hårddisk.
  Gå därefter in i den FTP-mapp till vilken du vill flytta dessa filer.
  Flytta över filerna från din lokala hårddisk till FTP-mappen.
  Återställningen är nu genomförd.

  2 Niue Island
  3 Moln
  4 FreeBSD
  5 hänvisa besökare till er via banner- eller direktlänkar på min hemsida, via Affiliateprogrammet hos TradeDoubler eller Double.net
  6 Finger protocol
  7 gå direkt till http://mailadmin.mindoman.se (byt ut mindomain.se mot din domän) och logga in antingen med domänadministratörslogin för att logga in som domänadministratör, eller med epostadress och lösenordet för den epostadressen
  8 Bistron Frank
  9 Niš
  10 33 st

 6. Lite frågesports svar!

  1: Koppla upp dig mot din FTP-plats. FTP-programmets sökvägsfönster, skriv in mappen .snapshot och tryck Enter. Du blir då presenterad följande lista med mappar.

  2: Niue.

  3: Moln.

  4: FreeBSD.

  5: Logga in i din ”Loopia Kundzon” och välj där ”Tipsa en vän” i menyn! ANge din kompis e-post adress och skicka en hälsning!

  6: Finger.

  7: http://mailadmin.dindoman.se

  8: Bistron Frank.

  9: Niš.

  10: 47

 7. 1) När man är i någon mapp så kan man via sitt FTP-program gå in i den dolda mappen .snapshop
  2) Niue
  3) Moln
  4) FreeBSD
  5) I kundzonen finns en länk ”Tipsa en vän”. Där man kan tjäna loopia-$. Sen kan man även skicka in sin kompis till en av ens parkerade domäner. Där igenom kan man tjäna lite loopia-$ om kompisen registrerar sig.
  6) Finger
  7) Man kan komma åt den direkt via http://mailadmin.mindoman.se
  8) Bistron Frank
  9) Niš
  10) 34 stycken godisar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss