DNSSEC-widget för WordPress

Strax efter att vi publicerde vår DNSSEC-check här i bloggen efterfrågade ingo en WP-widget av densamma bland kommentarerna. Markus på drift, ihärdig som han är, tog därför en kafferast och slängde ihop en quick and dirty widget för alla att använda.

Markus DNSSEC-widget kan du ladda ner här.

Installation

Ladda ned widgeten och packa upp den på din dator. Ladda sedan upp mappen wp-dnssectest till wp-content/plugins/ som du hittar under din WordPress-installation på ditt FTP-konto.

Ladda upp din plugin

Logga därefter in i WordPress. Klicka på fliken Tillägg till vänster. Under rubriken Inaktiva tillägg hittar du nu DNSSEC Test. Klicka på länken Aktivera längst till höger (inget händer ännu på din blogg).

DNSSEC-plugin

Klicka därefter på fliken Utseende i menyn till vänster. Välj Widgets. I listan med alla widgets klickar du nu på Lägg till för DNSSEC Test. Nu dyker DNSSEC Test upp i listan över aktiva widgets längst till höger. Klicka på Spara ändringar.

DNSSEC-plugin

DNSSEC-pluginNu är widgeten aktiv och visar DNSSEC-statusen för dina besökare i sidomenyn på din blogg.

I denna version av widgeten är DNSSEC-statusarna och utseendet på dessa hårdkodade i själva widgeten. Du kan dock enkelt ändra utseende och text genom att klicka på Tillägg i vänstra menyn och välja Redigera. Här har du möjlighet att redigera PHP-koden manuellt. Du finner alla utmatningar i funktionen print_DNSSECTestHTML().

Om du lägger upp Markus widget på din blogg, glöm inte att skriva in länken till din blogg som en kommentar till det här inlägget så kan vi nyfikna själar kila in och kolla resultatet. 🙂

Lycka till!

Dela detta inlägg:

5 svar på “DNSSEC-widget för WordPress

 1. Reflekterar igen.
  WP och dess nya admin meny stöder inte *.tar filer utan kräver *.zip arkiv.
  Att ladda upp via admin menyn har fördelar gentemot att ladda upp via ftp.

 2. ingo: På en riktig dator laddar man ner filen, dubbelklickar på den för att packa upp, högerklickar på den resulterande katalogen och väljer ”Compress”. Klart. Nu har du en .zip-fil :).

  Nu har Markus publicerat pluginen i WordPress publika plugin directory. Den går alltså att hämta direkt från WPs GUI – härligt!

 3. Förvirring råder…
  BBB: widgeten till höger visar stöd för DNSSEC medans denna sida visar att dom saknar stöd för det.
  ComHem: Widgeten till höger visar saknat stöd för DNSSEC, medans denna sida visar stöd för det.

  Vilken ska man tro på om den beter sig såhär?

 4. Ja, förvirring råder – för jag har ingen aning om vad du menar.

  Bloggen har ju bara testet i högerspalten – själva blogg-inlägget gör ingen test.

  Om du menar bilden med grön bakgrund och texten ”DNSSEC is working good” i själva artikeln så är det bara en skärmdump på hur det ser ut om man surfar in någonstans där widgeten är installerad med DNSSEC-verifierande resolver.

 5. God dag! Kan jag ladda ner en bild fran din blogg. Av sak med hanvisning till din webbplats!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss