Dags att skaffa hemsida till företaget? Här är 5 saker att känna till innan du kör igång

Dags att skaffa hemsida

En hemsida är ett måste för dig som företagare om du vill lyckas på nätet. Trots att Facebook, Instagram och andra sociala medier har fått en enorm genomslagskraft så är det ändå på hemsidan som alla spännande nyheter, all nyttig information, kontaktuppgifter och öppettider finns samlade och bevarade under en längre tid.

För att hjälpa dig att lyckas med din hemsida på nätet har vi sammanställt 5 saker som är bra att känna till innan du sätter igång med skapandet.

Även om du redan har en hemsida kan det vara bra att läsa igenom våra tips. Vem vet, du kanske hittar något du vill ändra på din nuvarande sajt :). 

1. Text och design behöver anpassas för mobilbesökare

Då allt fler surfar från mobilen och är “på väg” när de besöker din hemsida behöver texten utformas så tydligt och lättläst som möjligt för att kunna läsas i farten. Ett tips är att använda dig av punktlistor, underrubriker och bilder. Var också noga med att ha tydliga kontaktuppgifter så att besökare lätt kan ringa/maila sina frågor och funderingar.

Hemsidans design behöver också utformas så att den ser bra ut oavsett om den besöks från en mobil, dator eller surfplatta. Läs våra tips för att mobilanpassa din hemsida här »

2. Ett sökmotoroptimerat innehåll gör dig lättare att hitta

Texten är inte bara viktig för besökare till din hemsida som vill hitta det de letar efter. Den är också viktig för din hemsidas synlighet i sökmotorer. Texter, rubriker och sidtitlar som innehåller ord och fraser som är relevanta för ditt företag och det du erbjuder kan ge dig en plats på förstasidan bland sökresultaten för just de orden på Google, där miljontals människor vistas dagligen. Läs mer om sökmotoroptimering här »

3. Din logotyp på hemsidan skapar en igenkänningseffekt

Din logotyp är ditt varumärkes identitet. Använder du din logotyp på din hemsida, dina visitkort, i din marknadsföring och i din eventuella fysiska butik kommer en igenkänningseffekt skapas. Då knyter besökaren ihop sina associationer från t ex din fysiska butik till din e-handel. Det kan öka förtroendet från kunden och i sin tur leda till köp.

4. Ett domännamn skyddar ditt företagsnamn på nätet

Ditt domännamn är webbadressen till din hemsida (t ex dittföretagsnamn.se) och det som gör det enkelt för nuvarande och blivande kunder att hitta till din hemsida på Internet.

Många nyföretagare känner inte till hur pass viktigt det är att registrera ett domännamn för företaget. Inte heller att de måste vara ute i god tid för att få tag på det domännamn de önskar. Är du inte snabb med att registrera ett domännamn som matchar ditt företagsnamn riskerar du att det hamnar i fel händer på webben.

5. Adressen till din hemsida behöver stavas så som den låter

Några generella tips för valet av ditt domännamn är att hålla det enkelt genom att välja ett namn som är lätt att komma ihåg och uttalas så som det skrivs, att vara tydlig genom att t ex undvika förkortningar och att göra det lätt att hitta genom att låta det överensstämma eller åtminstone lätt sammankopplas med ditt företagsnamn. Läs våra 6 tips inför valet av ditt domännamn »


Vill du skapa en egen hemsida?

På Loopia erbjuder vi en rad olika hemsidesverktyg för dig som vill skapa en egen hemsida till ditt företag. Vad sägs om världens mest använda verktyg WordPress, Joomla för en något mer avancerad lösning eller vårt eget verktyg Loopia Sitebuilder där du skapar din egen hemsida i tre enkla steg – helt utan förkunskaper. Alla tre ingår i våra webbhotellspaket från start.

Läs mer om våra olika hemsidesverktyg »

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Dags att skaffa hemsida till företaget? Här är 5 saker att känna till innan du kör igång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss