Bygg en “app” utan att programmera

På sikt kommer antagligen många av dagens mobil-appar att ersättas av webbsidor. Men ditt företag har fortfarande mycket att vinna på att bygga en app då många konsumenter i dagsläget föredrar appar fram för mobilsajter.

Att anlita någon för att bygga en app åt ditt företag är oftast väldigt kostsamt och kan därför vara svårt att genomföra för ett litet företag. Men häng inte läpp för det, det finns nämligen ett antal verktyg som hjälper dig att bygga appar utan att skriva en enda rad kod.

Genom att klicka och dra snickrar du enkelt ihop din alldeles egna app helt kostnadsfritt, och betalar sedan en månadsavgift från och med att du publicerar appen. I vissa fall kan du t o m komma undan utan att betala något förutom den kostnad som tillverkarna bakom respektive app-butik kräver (t ex $99/år för Apples App store).

Jag har tidigare skrivit en artikel för Iphonetidningen och Mobil.se där jag går igenom hur du bygger en app i tjänsten RedFoundry (Då artikeln är några månader gammal har förutsättningarna ändrats lite, och den VIZ-app som nämns i artikeln finns inte längre i AppStore. Det går dock fortfarande att bygga sin egen app på samma sätt.).

Några tjänster som låter dig bygga en app utan att programmera

 • AppMakr.com: Bygg appar för iOS, Windows Phone 7 och Android (beta)
 • RedFoundry: Bygg appar för iOS. Snart även Android (feb 2012)
 • Telia App Studio: Bygg appar för iOS, Android, Blackberry, Windows Mobile, Java, Symbian

…och en för att bygga spel

 • GameSalad: Med GameSalad kan du istället bygga spel för iOS, Android och HTML5 på ett mycket enkelt sätt. Även här har jag tidigare skrivit en guide för Iphonetidningen.

Har du byggt en app i någon av dessa eller liknande verktyg? Kommentera och länka gärna till din app.

Du har väl förresten inte missat Loopias iPhone/iPad-app, med den kan du beställa och hantera domännamn direkt från mobilen på ett smidigt sätt.

…och är du inte på app-humör kan du alltid beställa dina domännamn på traditionellt vis via loopia.se/bestall 🙂

Dela detta inlägg:

13 svar på “Bygg en “app” utan att programmera

 1. Är det inte bara lite mer än en gnutta ironiskt att när jag försökte läsa denna artikel från mobilen så går inte det? 🙂

 2. Jag fick inte heller sidan att ladda. Blev hänvisad till operatören.

  Varken Galaxy II eller iPhone 4s funkade.

  Fel 404 Not Found. Filen är på villovägar står det. 🙂 Paddan fixade det dock!

 3. Hej Kristina och Jan-Erik,

  Det är troligtvis så att webbläsarna i dessa enheter inte hanterar citationstecken i länken som WordPress genererat och som publicerats på Facebook. Ett misstag av oss att se till att länken inte innehöll detta.

  Lite förvånande är ju att iPaden klarar det men inte iPhone. Har du olika version av iOS i dem?

 4. Något jag använt för Bostadroid är Phonegap (phonegap.com), som alltså är en webbsida (HTML, JS, CSS) i mobilen.

  Det som skiljer lite från en vanlig hemsida är att via Phonegaps Javascript API kan man även komma åt funktioner i telefonen såsom kontakter, kompass, och självklart GPS.

  Helt gratis och super-enkelt att komma igång. Big recommend.

 5. Hej
  Den mobilartikel (om Red Foundry) du hänvisar till stämmer inte så vitt jag förstår. Det finns ingen ”Red Foundry Viz” app att ladda ner utan man måste ”bygga” sin egen Viz på red foundrys hemsida och det måste tydligen göras från en Mac… Så där försvann mina möjligheter…

 6. Hej Ulf,

  Då artikeln är några månader gammal verkar förutsättningarna ha ändrats och VIZ-appen där man kunde provköra apparna innan publicering ha tagits bort. Beklagar att jag missat detta när jag refererat till artikeln. Det stämmer att Apples utvecklingsverktyg endast finns för Mac.

 7. Ang. citattecknen i URL:en så fungerar det utan problem på Galaxy Nexus (Android 4.0) med inbyggda browsern.

 8. 40% av alla sökningar på Google går nu genom en mobil… Det är ett måste att mobilanpassa sin websajt, jag menar annars missar man ju 40% av alla besökare och indirekt kunder! Mobilen och lokalt sök och mobilanpassade webbsidor och mobilappar blir viktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss