Betalsätten du bör erbjuda i din webbutik

Med vår steg-för-steg-guide och OpenCart kommer du snabbt och enkelt igång med din webbutik. Men när du väl börjat locka kunder till butiken är det väldigt viktigt vilka betalsätt du erbjuder för att de inte ska avbryta köpet innan det är genomfört.

Både Dibs och Posten har under året släppt rapporter som visar vilka betalsätt vi svenskar föredrar. Och även om de översta platserna har växlat plats i rapporterna så är det uppenbart vilka tre betalningslösningar du bör erbjuda:

Enligt Dibs E-handelsindex

 1. Kort (42 %)
 2. Faktura (24 %)
 3. Direktbetalning via internetbank (24 %)
 4. Mikrobetalningstjänster som Payson och Paypal (4 %)
 5. Kontakt vid leverans (2 %)

Enligt Postens rapport E-handel i Norden 2011

 1. Faktura (41 %)
 2. Direktbetalning via internetbank (28 %)
 3. Kort (21 %)
 4. Postförskott (8%)
 5. Delbetalning (1%)

Så fixar du betallösningar i OpenCart

I del 3 av vår OpenCart-skola går vi igenom hur du gör för att erbjuda olika typer av betalsätt i din webbutik. Flera av mikrobetaltjänsterna låter dig t ex ta betalt via kort utan att ta några fasta avgifter, vilket gör det enkelt och riskfritt att komma igång.

Vill du gräva djupare i rapporterna för att se skillnader mellan målgrupper och vilka varor du säljer hittar du dem här:

Via Jajja Magazine.

Dela detta inlägg:

9 svar på “Betalsätten du bör erbjuda i din webbutik

 1. Så bra, men hur kan jag sälja t ex WordPress-mallar och få kunden att ladda hem sin mall efter köp? Jag ställde frågan i en annan del av OpenCart-skolan men får inget svar. Hur gör jag mallarna nerladdningsbara efter köpet?

 2. Återigen, hade varit kanon om Loopia – som säljer elektroniska tjänster – kunde ta emot betalning från t ex PayPal, Payson.

 3. Hej Fredrik,

  Tack för din feedback. Din önskan är noterad. Vi har i dagsläget valt att erbjuda några av de mest populära betalsätten, men ser återkommande över även denna del av våra tjänster för en eventuell förändring eller komplettering.

 4. Åh stort tack för svar Tård, äntligen lite information. 🙂

 5. Tård
  ”några av de mest populära betalsätten”

  3. Direktbetalning via internetbank (24 %)
  2. Direktbetalning via internetbank (28 %)

 6. Hej Anders,

  Siffrorna är baserade på två olika undersökningar, Postens och Dibs. Därför är de ej lika. Du hittar länkar till respektive undersökning längst ned i blogginlägget.

 7. Tård… Jag tänkte mer på att det kunde vara trevligt att slippa använda kort för att betala till Loopia och istället överföra från banken direkt utan att USA tar provision. Plusgiro är annars ett bra alternativ med nära real-tidsuppdatering under kontorstid.

 8. Hej igen Anders,

  Då är jag med 😉
  I dagsläget erbjuder kort och bankgiro, men självklart vill arbetar vi ständigt med att förbättra våra tjänster på alla punkter. Ditt önskemål är noterat för framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss