Årets alla livestreams med Google Digitalakademin!

Under 2021 genomförde Google Digitalakademin en digital turné runt om i Sverige med målet att utbilda 21 000 företagare i de digitala kunskaper som behövs för att lyckas online. Självklart var vi på Loopia med och utbildade i ämnen så som hur du kommer igång med din hemsida eller webbutik.

Under året genomförde vi 16 livestreams med 4 olika teman. Alla webinars finns att se på Google Digitalakademins Youtube kanal. Passa på att samla på dig nya digitala kunskaper inför det nya året så att du kan lyckas online!

Från domännamn till färdig hemsida

Hur skapar du en hemsida till ditt företag? Hur fungerar ett domännamn och vilket ska du välja? Vad finns det för fördelar med att skapa sin hemsida i WordPress och vilka alternativ finns? Att skapa en hemsida till ditt företag kan jämföras med att öppna en butik med skyltfönster som täcker hela världen – företaget finns tillgängligt för i princip vem som helst, var som helst, när som helst!

Följ med på en workshop där vi guidar dig från ax (domännamn) till limpa (hemsida i WordPress). Vi visar skillnaderna mellan ett Sitebuilder-verktyg och WordPress, förklarar grunderna i WordPress och hjälper dig att på egen hand komma igång med en egen hemsida till företaget som passar dig och dina kunders behov och förväntningar.


Kom igång med din hemsida i WordPress på en timme

WordPress är världens mest populära hemsidesverktyg, men vad är egentligen de första stegen du behöver ta efter att du har installerat verktyget? Under en knapp timme går vi igenom hur du skapar en bra grund för din nya hemsida.


Optimera din WordPress och bli en miljöhjälte på köpet!

Har du kommit igång med din hemsida i WordPress men oroar dig över laddtider och säkerhet? Daniel ger dig grundtipsen i hur du optimerar och snabbar upp din hemsida. Visste du att du inte bara gör dina besökare en tjänst, utan även planeten, när din hemsida är snabb. Internet står idag för samma grad av utsläpp som hela flygindustrin, en snabb hemsida på ett grönt webbhotell kan bidra till att minska utsläppen. Häng med på en timmes lektion i ämnet och passa på att ställa lite frågor i slutet.


Så lyckas du med din e-handel i WooCommerce

Är du nyfiken på att starta e-handel med hjälp av WordPress och WooCommerce? Under en timme går vi igenom grunderna i Woo, vad finns det för betal- och fraktalternativ och hur funkar SEO i Woo? Du får generella tips om hur du kan sticka ut lite med din e-handel och hur du ska tänka proaktivt när du skapar din kundupplevelse och service på sidan. Under en fartfylld timme får du grunderna att komma igång med Woo och din e-handel.

Dela detta inlägg:

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss