3 saker du behöver för att skapa en hemsida

Det finns många olika sätt att sprida information om dig och ditt företag. Ett av de bästa och snabbaste sätten är att skapa en egen hemsida. Visst har sociala medier sin charm, men det är viktigt att ha en plattform som du själv äger.

Här får du 3 saker som du behöver för att skapa din egen hemsida och nå ut med din idé online!

Innehåll

Domännamn

Domännamnet är adressen som dina besökare använder för att nå din hemsida, exempelvis som loopia.se. Ett bra domännamn bör:

  • Vara lätt att komma ihåg – ett bra domännamn är kort och enkelt att komma ihåg. Försök att hålla dig till ett domännamn som använder någonstans mellan 6 och 12 tecken, det bör göra susen!
  • Innehålla relevanta nyckelord – inkludera relevanta sökord för ditt företag och din hemsida, men kom ihåg att fortfarande hålla domännamnet kort. Är du frisör, driver ett bageri eller kanske tatuerare, inkludera ord som passar ditt område i ditt domännamn!
  • Vara lätt att stava – undvik förvirring genom att använda ett domännamn som är lätt att stava till. Det minskar risken att besökare och kunder inte hittar till din hemsida på grund av att de inte kan stava till domännamnet.

Läs mer om hur du väljer det perfekta domännamnet »

3 saker du behöver för att skapa hemsida

Webbhotell

Allt som webbplatsen innehåller (text, bilder, filmer, filer…) måste placeras någonstans. Det är vad webhotellet är till för. Det är utrymmet där din webbplats lagras. Vilket webbhotellspaket du behöver beror på hur komplex din hemsida är. Hos oss på Loopia är det ett bra alternativ att börja med Företagspaketet, då finns det gott om utrymme för de flesta typer av hemsidor och webbutiker.

Hemsideverktyg (CMS – Content Management System)

En hemsida behöver inte vara svår att skapa eller kräva timmar av arbete från en webbutvecklare. Det finns massor av olika verktyg som gör att du snabbt och enkelt kan skapa en hemsida. Vad du väljer beror på vad du vill använda hemsidan till (blogg, webbutik, information) och hur mycket tid du vill lägga.

Ett av världens mest använda hemsideverktyg är WordPress. Med en hemsida i WordPress är möjligheterna iprincip oändliga. Du väljer ett tema att utgå ifrån och lägger till sidor, text och bilder. Med plugins finns det tusentals extra funktioner som du kan använda, exempelvis bokningssystem, kontaktformulär eller varför inte skapa en webbutik med WooCommerce.

Om du vill komma igång med något ännu enklare än WordPress finns det en mängd olika interaktiva sitebuilders att välja mellan. Med Loopia Sitebuilder kan du dra och släppa text och bilder där du vill ha dom. Dessutom finns det ett många olika teman, färger och typsnitt att välja mellan.

Sätt igång och skapa din hemsida

När dessa tre delar, domän, webbhotell och CMS är på plats är det fritt fram att börja skapa din hemsida. Välj tema, lägg in text och bilder och klicka på publicera!

Om du vill veta med om hur du kan skapa din hemsida när du har alla delar på plats så har vi en serie med guider på Youtube om WordPress och en guide för hur du kommer igång med Loopia Sitebuilder.

Dela detta inlägg:

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss