Webbkometjuryn: Danny Aerts, vd på IIS

För drygt en vecka sedan drog vi igång nomineringsprocessen till Årets webbkomet, en nyinstiftad utmärkelse för att lyfta fram och stödja innovativa svenska webbprojekt. Vi har redan godkänt en bit över 100 nomineringar och det fortsätter att rulla in intressanta projekt i hög takt varje dag, vilket är fantastiskt roligt. Driver du eller känner till ett projekt som är värt titeln Årets webbkomet? Skicka in din nominering också

Vinnaren av Årets webbkomet 2011 kammar hem 25 000 kr, entreprenörsutbildningen Academy of Excellence (värd 29 000 kr) och självklart en massa viktig uppmärksamhet.

För att utse vinnaren har vi en otroligt välmeriterad jury som vi tänkte presentera närmare en och en här på bloggen. Vi börjar med VDn för Sveriges toppdomän .SE, Danny Aerts.

Vad gör du om dagarna när du inte bedömer nominerade bidrag i Årets webbkomet-juryn?

Som VD för .SE ansvarar för att den svenska toppdomänen .se och tillsammans med mina medarbetare och registrarer ser vi till att vi levererar en bra tjänst. Förutom det använder vi överskottet av domänadministrationen för olika Internetsatsningar som ska främja utvecklingen av Internet i Sverige.

Varför passar du bra som jurymedlem i Årets webbkomet?

Jag har en passion för Internet och jobbar dagligen med bedömningar kring Internetprojekt

Varför tror du ett så litet land som Sverige ligger bakom flera internationellt lyckade webbprojekt som t ex Skype och Spotify?

Sverige är utmärkt som testmarknad med en hög Internetpenetration, många early adopters, en hög kunskapsnivå inom utveckling av tjänster

Vilka trender ser du i vår framtida användning av Internet?

Snart slutar vi prata om Internet som begrepp: Internet finns då överallt och allt har kontakt med allt om inte stater ”nationaliserar Internet” och begränsar nya former av användning.

Vilka webb-/onlinetjänster använder du mest i dagsläget?

Enkla informations- och nyheter på webben, resebokning, Skype, webbradio

Vad kommer att fånga ditt intresse bland de nominerade?

Enkelhet och en tydlig budskap och användning för en tydlig målgrupp

Vilka tips kan du ge till de som vill starta ett nytt webbprojekt men som ännu inte kommit igång?

Många gillar at utveckla och bygga men få tänker hur man ska förvalta och driva. Sätt tydliga mål vad du vill nå och gör en ärlig utvärdering om du har nått dina mål senare.

Följ oss här på bloggen, Facebook eller Twitter för att inte missa när vi presenterar nästa jurymedlem.

 

Dela detta inlägg:

2 svar på “Webbkometjuryn: Danny Aerts, vd på IIS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss