Skapa hemsida med AI i Loopia Sitebuilder

Tycker du det där med hemsida känns svårt och krångligt? Du är inte ensam! Men med hjälp av AI i Loopia Sitebuilder kommer du igång med en snygg hemsida som matchar din verksamhet snabbt och enkelt. Det är tidseffektivt och kräver inga förkunskaper överhuvudtaget – en win-win helt enkelt. Här går vi igenom 5 enkla steg för hur du kan skapa hemsida med AI i Loopia Sitebuilder!

Innehåll


1. Beskriv din verksamhet

För att vår AI ska kunna skapa en snygg hemsida som matchar din verksamhet behöver du skriva en utförlig verksamhetsbeskrivning. Ju utförligare du är, desto bättre resultat kommer du få. Du kan till exempel svara på de här frågorna i din beskrivning:

 • Vilken typ av verksamhet driver du?
 • Var finns din verksamhet?
 • Vad är din största USP (unique selling point)?
 • Kan du säga något särskilt om din viktigaste produkt?
 • Vad är din verksamhets värderingar?
 • Vill du ha någon särskild känsla med din hemsida?

I det här steget kan du dessutom ladda upp din logotyp, lägga till dina öppettider, länka till dina sociala medier och så vidare. All information går att ändra i efterhand, så var inte orolig för att göra fel.

När du har fyllt i allt du kan om din verksamhet är det bara att klicka på “Generera webbplats”. Efter någon minut är din hemsida redo!

2. Skapa om block på din hemsida

Vår AI i Loopia Sitebuilder kommer nu leverera en snygg hemsida som matchar din verksamhet. Det är en bra grund att stå på, men ditt arbete är inte helt färdigt med din nya hemsida. Du behöver nämligen gå igenom både designen och innehållet, så att allt ser ut som du vill. Du kan till exempel gå igenom:

 • Design och färgpalett: En stor del av jobbet vår AI gör är att skapa en snygg design åt dig. Men är du nöjd med den? Matchar färgpaletten ditt varumärke? 
 • Text: Vår AI kommer skapa texter åt dig, men det är upp till dig att se till att de är korrekta och matchar din tonalitet. Dessutom behöver du sökmotoroptimera texten.
 • Typsnitt: Om du redan har valt ett typsnitt som en del av din grafiska profil behöver du se till att det används överallt på din hemsida. Om inte, behöver du se till att typsnittet vår AI valt är läsbart och att du tycker om det överlag.
 • Bilder: Byt ut eller lägg till eventuella bilder – till exempel foton på dina produkter, ditt team eller dina lokaler, eller andra relevanta bilder du har.
 • Mobilanpassning: Loopia Sitebuilder säkerställer automatiskt att din hemsida är mobilanpassad, men det är alltid bra att ta för vana att kontrollera hur din hemsida ser ut på olika enheter. 

Om du hittar ett block på din hemsida som du inte är nöjd med är det bara att skapa om blocket med vår AI. 

3. Lägg till fler sidor

Din hemsida kommer förmodligen inte bestå av bara en startsida. När du har en grunddesign kan du ta hjälp av vår AI för att skapa fler sidor med samma design som övriga sidor. Det gör att du snabbt och enkelt kommer vidare med din hemsida.

När du har skapat fler sidor med vår AI behöver du göra om steg 2. Gå igenom alla sidor noggrant och dubbelkolla allt innehåll. Är du inte nöjd är det bara att ändra!

4. Publicera din hemsida

Nu är du äntligen klar med din hemsida och det är dags att publicera! Innan du klickar på knappen är det dock bra att ta en stund att gå igenom din hemsida en sista gång. Vi har tidigare lagt ut 16 frågor du behöver ställa dig själv innan du lanserar din hemsida – gå gärna igenom dessa.

När du har gått igenom din hemsida och har åtgärdat eventuella småfel som har lyckats slippa igenom är du redo att lansera!

5. När din hemsida är publicerad

Grattis till din nya hemsida! 

Arbetet med hemsidan är dock inte slut än. Här är 3 saker du behöver göra nu när din hemsida är live:

Dela med dig av nyheten

Självklart ska du dela med dig av den goda nyheten! Du kan till exempel lägga ut en video eller en bild på dina sociala medier eller skicka ett nyhetsbrev till dina prenumeranter. Visste du om att vi erbjuder en nyhetsbrevstjänst i alla våra webbhotellspaket?

Håll koll på hur hemsidan presterar

Om du vill driva din hemsida framgångsrikt behöver du regelbundet göra webbanalyser. Det ger dig en inblick i hur dina besökare använder din hemsida och hjälper dig fatta välinformerade beslut. Här är två lästips från Loopia-bloggen:

Sökmotoroptimera din hemsida

Besökare måste ju såklart kunna hitta till din hemsida. Sökmotoroptimering, eller SEO, är ett av de mest effektiva sätten att driva trafik, även om det krävs en del arbete. Prova gärna vår tjänst LoopiaSEO om du vill ha hjälp med ditt SEO-arbete, eller läs något av våra blogginlägg om SEO om du vill komma igång på egen hand!

Dela detta inlägg:

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss