Sista dagen på IETF75

Nu när IETF75 nästan är över så känns det helt rätt att blicka tillbaka på de senaste dagarnas händelser. Redan under söndagens välkomstmiddag stod det klart att .SE har gjort ett bra jobb med att arrangera konferensen och att det skulle bli många intressanta sessioner, diskussioner och möten.

Under onsdagskvällen och den traditionella IETF-rapporten så fick Danny Aerts, VD för .SE, möjligheten att dela med sig av hur och varför de valt att agera värd för en IETF-konferens. Hans argument var minst sagt inspirerande för andra organisationer. Saker som motivation och momentum för DNSSEC och IPv6 möttes av applåder från publiken.

Dock så snurrar inte allt runt dessa ämnen och många andra grupper har även de mötts för att diskutera framtiden för deras område. Några som var starkt representerade var routing och p2p (Peer to Peer). Inom det senare ämnet pågår det just nu en hel del standardisering och många är dem som försöker minska lasten på Internetlevernatörernas nät genom att lära system som t ex Bittorrent att vara smarta och använda så lokala källor som möjligt.

Ett företag som arbetar efter denna princip är Spotify. Under torsdagen besökte en av deras utvecklare IETF för att hålla en lunchföreläsning. Om ni är intresserade av p2p-nätverk och strömmande media så rekommenderar jag varmt ett besök på IETFs hemsida där föreläsningen finns inspelad.

Senare på kvällen bjöd .SE, Nominet, SIDN, SURFnet, Kirei och John Dickenson på preview-party för OpenDNSSEC. Det är ett open source-projekt som levererar en programvara för att förenkla lanseringen av DNSSEC för företag som vill erbjuda kunder detta. Lita på att ni kommer höra mer om detta under hösten!

Att jag kommer besöka fler IETF-konferenser i framtiden hyser jag inga tvivel om. Bara att vara i närheten av all denna okontrollerade skaparglädje är stor inspiration som jag kommer ta med mig tillbaka till kontoret på måndag när höstens spännande nyheter ska planeras.

För er som är sugna på att besöka en IETF-konferens så kan jag bara rekommendera er att göra så. Det är otroligt givande och att få mingla med Internets fäder som t ex Vint Cerf och Steve Crocker gör inte saken sämre!

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Sista dagen på IETF75

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss