Semestertider = semestersvarstider

Juli närmar sig med stormsteg och bättre väder står nog högst på mångas önskelista. Lite längre ned på listan så återfinner vi “Skriva ett semestersvar så att jag inte behöver läsa min e-post under semestern”.

Hur gör man då det på Loopia?

Sedan idag så har vi en ny responsiv administrationspanel för er e-postanvändare där ni kan redigera era enskilda e-postadresser. Genom att besöka loopia.se och där logga in i kundzonen med er e-postadress och tillhörande lösenord så kommer ni att kunna administrera e-postadressen direkt. Observera att detta endast gäller er som är migrerade till vår nya e-postplattform!

Vilka funktioner rymmer då denna administrationspanel?

Lösenordsbyte:

I denna panel så kan du givetvis byta lösenord för din e-postanvändare. Genom att klicka på knappen “Redigera” så kan du här ange ett nytt lösenord för e-postkontot. Se gärna våra regler för lösenord här.

mailadmin1

Frånvaromeddelande/Autosvar:

Vill du att de som skickar e-post till dig ska få ett autosvar/frånvaromeddelande? Klicka då på knappen “Autosvar”.

Välj sedan “Aktivt autosvar” och ange här ett ämne och ett kort meddelande som varje avsändare kommer att få i retur. Observera att det finns en check som gör att en avsändare endast kan få ett autosvar per dag.

mailadmin2

Antispam:

En stor del av den e-post som skickas idag är dessvärre skräppost (s.k spam). Dessa vill man gärna undvika att få i sin inkorg. Ett första steg är då att aktivera vårt spamfilter för sin e-postadress. Denna är som standard påslagen i nyskapade konton men man kan under valet “Antispam” justera sitt filter ytterligare om man så önskar.

Som standard så har vi angett en ganska hård gräns för vad som ska filtreras bort som spam. Med filtreras så menas att meddelanden direkt sorteras till katalogen “Spam” som finns i varje e-postkonto.

Vill du strama åt filtreringen ännu hårdare eller kanske sänka den lite (det kan ju faktiskt vara så att du har beställt Viagra eller gillar att få reklammeddelanden från vingrossiter) så är det bara att dra stapeln högre eller lägre.

mailadmin3

Fastnar någons meddelanden alltid i filtret eller slinker det ändå igenom meddelanden från en avsändare du helst inte vill läsa. Då kan du svart/vitlista deras e-postadresser här. Ange bara den avsändare som du vill skapa en regel för och klicka på “Lägg till”

mailadmin4

Du kan alltid se och ta bort aktuella extraregler för svart/vitlistade adresser strax under den här rutan.

mailadmin5

Antivirus:

Vi på Loopia har ett effektivt antivirus-filter som scannar samtliga inkommande meddelanden efter virusinfekterade filer. Dessa filer stoppas direkt av filtret och mottagaradressen på Loopia får då ett meddelande om detta.

mailadmin6

För din säkerhet så bör du alltid ha detta filter påslaget. Skulle det uppstå en situation där du vill ha ett av dessa spärrade meddelanden kan du kontakta support@loopia.se för vidare hantering.

Vi på Loopia SuperSupport får passa på att önska en trevlig sommar med förhoppningsvis lite varmare väder än de senaste veckorna. Vi finns på plats hela sommaren och har som vanligt våra ordinarie öppettider hela sommaren. Vardagar 7-22 och lördagar/helgdagar 11-15.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss