Så blir ditt företag framgångsrikt på nätet

För oss företagare är nätet en enorm marknad. En som verkligen vet hur man tar marknadsandelar på nätet är Daniel Kaplan. Vi har samlat hans bästa tips från boken Mind Your Own Business och delar givetvis med oss till dig. Missa inte detta!

 1. Kom ut snabbt! Låt kunden ge feedback i form av köp och beteende.
 2. Spendera lite pengar initialt och var kostnadseffektiv. Var också långsiktig och förvänta dig att det tar tid.
 3. Var extremt förändringsvillig. När du har kört i 3-4 månader och det inte fungerar måste du våga förändra dig. Varför köper inte mina kunder? Varför kommer inte kunden tillbaka en gång till? Varför köper de inte mer? Vilka produkter köper de och varför? Tänk på att det inte blir som du tänkt dig i 98 procent av fallen.
 4. Det finns inga heliga kor, envishet är det största misstaget hos en klassisk entreprenör som brinner för sin basidé.
 5. Var tydlig med vilka mål du har. Ska du erövra världen eller vill du uppfylla dina drömmar? Om du vill erövra världen betyder det oftast att du måste ta in andra duktiga människor. Är det hög risk och lite pengar måste du dela med dig av ägandet och  därmed inflytandet. Tar du in för mycket pengar har du inget inflytande alls, men du har en större möjlighet att erövra världen. Inse det.
 6. Diskutera igenom olika scenarion innan de händer och gör upp planer för hur de ska behandlas. Hur länge kan ni klara er utan lön? Hur ska pengarna investeras? Var väldigt noga med  att reglera situationer innan de uppstår för att undvika konflikter.
 7. Humor är det enskilt viktigaste tipset för att lyckas med all form av affärsverksamhet. Ta inte allt så jäkla allvarligt! Jobba absolut inte med människor utan självdistans.
 8. Bygg upp ditt team med människor som har samma värde- ringar men olika kompetens.
 9. Var alltid öppen mot medarbetare, kunder och eventuella investerare. Om inte dina medarbetare får veta förutsättningarna kommer de att underprestera.
 10. Skapa din sajt utifrån kunden och det du säljer, inte efter vad du tycker är snyggt.

Fler tips och viktiga råd från Daniel Kaplan hittar du i boken Mind Your Own Business – där 50 av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer ger sina viktigaste framgångstips. Du köper dina exemplar (perfekt gåva!) av Mind Your Own Business här.

Text: Mittforetag.com

Vill du läsa fler avgörande tips om hur ditt företag blir framgångsrikt på nätet, rekommenderar vi mittföretag.com. Klicka här!

Dela detta inlägg:

2 svar på “Så blir ditt företag framgångsrikt på nätet

 1. Detta var kloka ord. Sociala media och internet är ingen quick-fix för för framgång. Marknadsföring har alltid kostat och kommer alltid att kosta. Även om Facebook, LinkedIn, Twitter och hemsidor är gratis eller billiga så krävs det rejäla investeringar i tid. Många timmar framför datorn och väntan på resultat. Tid är pengar.

  Bra också att du pekar på att någon form kompanjonskap är vettigt. Ensam är inte stark och själv är inte bäste dräng när det gäller att starta och driva företag.

  Tag med familjen i projektet också och gör alla medvetna om att starta eget är som att köpa en lott. Alla kan inte vara vinnare. Till skillnad mot att köpa en lott kan man som företagare påverka vinstchansen.

 2. Många bra råd…som man ibland kommer på sig själv med att inte följa fast man vet om dem…….kanske det viktigaste böand alla råd man får …..att verkligen genomföra dem och inte bara tänka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss