Rapport från Superligan

sanna_scheerLoopia har som ni vet varit med och sponsrat innebandylaget Rönnby IBK under flera år och som ni har kunnat läsa här, också agerat som personlig sponsor till min gamla lagkamrat Hanna Pettersson. Efter att Hanna valt att avsluta sin innebandykarriär så har jag fått äran att fortsätta samarbetet med Loopia. Vem är då jag?

Jag heter Sanna Scheer och spelar min 10:e säsong i Rönnbys elitlag i högsta serien som nu mera heter svenska superligan. Min innebandykarriär började i Hallstahammar, en liten ort utanför Västerås, där jag växte upp. Jag följde med en kompis som spelade lite på skoj tillsammans med några vänner och rätt som det var var jag med i Hallstas damlag. Efter några fostrande år i Hallsta med länslag och cuper så började jag spela i Arosstaden som fanns i Västerås. Där hann jag bara med en säsong innan Rönnby hörde av sig och ville att jag skulle komma dit. Och nu har det alltså gått snart 10 säsonger sen dess.

Jag är glad att jag alltid har hållit på med lagsport, det har gett mig så otroligt mycket. Jag har fått underbara vänner som jag kommer att ha kvar för livet och vi har fått dela många upplevelser och mycket skratt tillsammans.

Sedan 2007 har jag också fått förmånen att vara med och representera Sveriges landslag i innebandy. Det har varit roligt och känts speciellt att få dra på sig den blågula tröjan. Landslagssamlingarna inträffar några gånger per säsong och vart annat år arrangeras VM. 2011 var första gången som jag fick vara med i ett VM och få uppleva känslan av att få en guldmedalj runt halsen. Det gav mersmak och i december 2013 spelade jag mitt andra VM och tog då också mitt andra VM-guld.

2013 var ett helt magiskt år. Vi i Rönnby fick avsluta säsongen 2012-2013 med ett SM-guld och vi fick samtidigt en biljett till Champions cup där mästarna från olika europeiska länder ställs mot varandra. Cupen spelades i början av säsongen 2013-2014 och vi lyckades vinna och få titulera oss Europamästare! Sedan kom som sagt VM-guldet och nu siktar vi bara framåt mot ett nytt SM-guld.

Vi har nästan spelat klart grundserien och det har varit ganska upp och ner den här säsongen. Vi började som sagt bra men runt jul fick vi en svacka, men den har vi tagit oss ur nu och har börjat ladda för slutspelet som börjar om några veckor. Jag har varit i SM-final med Rönnby 4 gånger tidigare och 3 gånger har vi stått som segrare. När man en gång varit där och vet hur det känns så är det svårt att nöja sig med något annat. I ett slutspel kan vad som helst hända, det är häftigt att se vad man tillsammans som lag kan åstadkomma. Det gäller bara att alla knyter näven samtidigt..

Tack Loopia för att ni är med och gör det här möjligt!

/Sanna Scheer #3 i Rönnby IBK

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss