För dig med många domännamn

Tips och tricks i Loopia Kundzon för dig med många domännamn. Vi tipsar om hur du söker bland dina domäner, gör ändringar på flera domäner samtidigt och så förklarar vi hur du vet om din domän är registrerad hos Loopia.

Sök efter ditt domännamn

Om du har många domäner kan det spara tid att söka fram det domännamn du vill kika på. Lista alla domännamn som matchar ditt sökkriterium. När du skriver a så listas alla domännamn som börjar på a. Skriver du dom så matchar det både domännamn.se och mindomän.se.

Sök domännamn

Gör ändringar på flera domäner samtidigt

Att byta namnservrar kan vara tidskrävande om du har många domäner att uppdatera. I kundzonen kan du göra ändringar på flera domäner samtidigt. Allt du behöver göra är att klicka på den lilla ikonen med en penna bredvid ”Domännamn” och markera de domäner du vill ändra.

Redigera flera domännamn

En snabb överblick över dina domäner

I listan över dina domännamn i kundzonen finns det ett par olika beskrivande kolumner, det här är vad de betyder.

Konfiguration visar vilka inställningar som din domän använder, om den vidarebefordrar till en annan domän, om den visar en hemsida på någon av våra UNIX-plattformer eller om den är parkerad. Parkerad innebär att du är innehavare av domänen, men att den just nu inte har några inställningar.

Förfaller visar till och med vilket datum som domänen är registrerad. Vill du behålla domänen behöver du förnya domänen innan det här datumet. Om det istället för ett datum står Okänt så betyder det att domänen inte är registrerad hos Loopia, antingen är den inte registrerad alls eller så finns den hos en annan leverantör. Om du vill veta om en domän är registrerad och i så fall var kan du söka fram den på whois.loopia.se.

När texten är röd betyder det att domänen är uppsagd / inaktiverad och kommer inte att förnyas. Om du vill ångra detta kan du klicka på domännamnet och sedan på Ångra uppsägning.

Visa alla domännamn

Det här inlägget publicerades första gången 2009-08-03 och har uppdaterats 2022-11-01.

Dela detta inlägg:

2 svar på “För dig med många domännamn

  1. Perfekt! Älskar feedback funkationen. Brukar hitta en del skönhetsfel. Som t.ex. att jag gärna skulle se att ni gjorde flikarna i högst upp högra hörnet lite mer ”synliga”. Nu ser det ut som det är en enda beskrivning av avdelningen, och inte att det är ”flera” klickbara flikar.

    Sedan undrar jag varför inte domäner man deaktiverar i sitt konto försvinner som dom gjorde på iis.se’s tid och hamnade på bardate_domains (se länk) direkt.
    Om jag avregistrerar en domän som jag registrerade i mars så försvinner den från mitt konto, men den ligger som ”status: aktiv” i whois fram till mars. Det känns lite som själva tanken försvinner med detta?.

  2. Äntligen!

    Skulle man inte också kunna tänka sig att aktivera funktionen ”kvartalsvis fakturering” för de med över 100 domäner?
    Om inte, vill jag åtminstone tacka för månadsfaktureringen som räddar min vardag 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss