8 tips för att få fler besökare till din hemsida

8 tips för att få fler besökare till hemsidanAtt lansera en hemsida till företaget och sedan rulla tummarna i väntan på att någon ska hitta dit är inte att rekommendera – då kan du få vänta bra länge. Att få många besökare till hemsidan sker nämligen inte per automatik. Ta istället hjälp av våra tips här nedanför för att aktivt locka fler besök.

1. Sökmotoroptimera din hemsida

Optimera din hemsida för sökmotorer så som Google genom att t ex väva in relevanta sökord och fraser i textinnehållet och optimera bildstorlekar så att sidan laddas snabbare. Det ökar chansen för att din hemsida placeras högt upp bland sökresultaten vilket kan få fler besökare att hitta din hemsida.

2. Annonsera på Google och andra sökmotorer

“Vanlig” organisk sökmotoroptimering som nämndes i tipset ovan är viktig men kan ta veckor, månader eller till och med år innan den visar något resultat på besökarantalet. Under tiden kan du testa betald annonsering i sökmotorer på de ord och fraser som är relevanta för ditt företag. Då dyker dina annonser upp när någon söker på t ex de produkter eller tjänster du erbjuder vilket driver trafik till din hemsida.

3. Publicera regelbundet nytt innehåll

Att regelbundet publicera nytt innehåll på din hemsida ger tidigare besökare en anledning att besöka din sida på nytt. Gott om innehåll ökar också chansen för en bättre placering i sökmotorer i och med att andra sajtägare ges möjligheten att länka till ditt innehåll från sina egna sidor.

Ett tips för att kunna publicera innehåll regelbundet är att planera noggrant. Det gör du genom att t ex sätta upp en redaktionell kalender över vilka ämnen och teman du ska skriva om och när de ska publiceras.

Så får du fler kunder med hjälp av webben

Ladda ner e-bok (gratis)

4. Gästblogga hos andra

Att publicera värdefullt innehåll på någon annans sida är ett effektivt sätt att driva trafik till din egen hemsida. Tänk på att den sida du väljer att gästblogga hos delar din målgrupp och att du länkar tillbaka till din hemsida från blogginlägget.

Lägg också till en presentation om dig som författare i botten av inlägget. Det kan få läsaren att vilja besöka din hemsida för att få veta mer om dig, ditt företag och vad ni erbjuder.

5. Jobba med PR

Försök få nyhetssidor och liknande att publicera information om dig och ditt företag (helst med en länk till din hemsida). Antingen genom att förse dem med färdigskrivna artiklar och blogginlägg, eller genom att kontakta dem inför produktlanseringar, event, eller liknande och fråga om de vill skriva något om det. Det kan öka intresset för ditt företag hos fler internetanvändare och förhoppningsvis öka antalet besök på din hemsida.

6. Satsa på e-postmarknadsföring

Skicka nyhetsbrev och kampanjmail via e-post för att informera, intressera och hålla kontakten med dina kunder och få dem att besöka din hemsida för ytterligare information.

Läs våra 7 tips för en bättre e-postmarknadsföring »

7. Kör kampanjer i sociala medier

Ta reda på vilka sociala medier din målgrupp använder mest. Testa sedan att annonsera i dessa kanaler för att få fler besökare till din hemsida. Gå ut med kampanjerbjudanden, nyheter eller värdefulla blogginlägg som kan vara av intresse för dina potentiella besökare och kunder.

8. Upprepa dina framgångar

Testa dig fram och se vad som fungerar för just dig och ditt företag. Hittar du något som ger fler besök på hemsidan kan du gott upprepa det. Handlar det om textinnehåll kan det dock behöva vinklas annorlunda eller omformuleras för att inte räknas som duplicerat innehåll. Det uppskattas inte av Google!

Tips! Använd Google Analytics för att hålla koll på antalet besökare

För att se hur ditt nuvarande besökarantal ser ut rekommenderar vi Google Analytics. Där kan du bland annat se antal besökare, antal sidor som besökts och vilka externa sidor som länkar till din hemsida. Det hjälper dig att identifiera vilka strategier, plattformar och innehåll som lockar besökare till din hemsida.

 

Kom igång med en hemsida till företaget

Vi på Loopia erbjuder en rad olika hemsidesverktyg som passar olika mål, behov och kunskaper. Välj bland välkända verktyg som WordPress och Joomla! eller vårt eget superenkla verktyg Loopia Sitebuilder (där du skapar en hemsida på en förmiddag helt utan förkunskaper). Spana in våra hemsidesverktyg »

Bilden är lånad från Flickr-användaren Joe the goat farmer.

Dela detta inlägg:

4 svar på “8 tips för att få fler besökare till din hemsida

  1. Hej,
    Bra tips ni ger och mycket bra artikel. Ett tips från mig är att be vänner dela sin sida på sociala forum med hemsidans adress för att få besökare till din hemsida.
    Hälsningar
    Andreas

  2. Hej Anna, kul att du gillar tipsen! Vi är medvetna om att att ordet hemsida inte är helt korrekt, men har ändå valt att använda ordet av det skälet att det är det uttryck flest människor använder när de t ex googlar efter vår typ av tjänster. Med andra ord blir det lättare att hitta oss på webben om vi använder ordet ”hemsida”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss