Domänåret 2007

Förra året var ett riktigt domänår. Då ökade antalet domännamn som vi administrerar åt er, kära kunder, med över 50 % och landade på totalt strax över 300 000. Räknar man med domännamn som vi inte sköter förnyelsen för men som hanteras av våra DNS-servrar blir talet ännu något högre. Under 2007 slog vi även toppåret 2006 och ökade antalet domännamn vi administrerar med ungefär 110 000 (netto).

Det finns förstås flera orsaker till att det gått så bra. En viktig anledning är att kännedomen om domännamns betydelse ökat kraftigt samt att domänköp i syfte att sälja eskalerat den senaste tiden. Dessutom har lägre pris på ett flertal domäntyper (14 av våra 18 domäntyper blev billigare under 2007) och nya domänverktyg gjort domäninnehav än mer attraktivt.

Allt detta och mer därtill finns inlindat med fina ord i ett pressmeddelande som publicerades under gårdagen. För den intresserade finns detta att ladda ned i PDF-format här. En kort artikel i ämnet hittar du även här.

Om du är domäninnehavare hos oss så känner du säkert till kontrollpanelen LoopiaDNS. Den och Loopia Kundzon håller vi för närvarande på att slå ihop och kraftigt uppdatera. Därför är vi mycket intresserade av att höra vad just du har för tankar och idéer till förändringar och förbättringar. Tveka inte att skicka in dina synpunkter och förslag till marknad@loopia.se – all input är värdefull.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss