Trots att användningen av sociala medier ökar syns ingen minskning i användandet av e-post, enligt rapporten Svenskarna och Internet från 2020. Det är snarare tvärtom då hela 97% av alla Internetanvändare använder e-post för att t ex kommunicera med vänner, kollegor, kunder, leverantörer, etc. – en ökning sedan 2015 då siffran låg på 94%.
Att 2 av 3 Internetanvändare dessutom använder e-post dagligen visar hur viktigt det är för dig som företagare att ha en fungerande e-postadress synlig för dina kunder på din hemsida, webbutik, sociala kanaler och även tryckmaterial så som visitkort och broschyrer.
Så skaffar du en proffsig e-postadress till företaget med ett eget domännamn
För att skapa e-postadresser som ger ett seriöst intryck utåt mot de kunder som väljer att maila dig kan du registrera ett domännamn till ditt företag (ett tips är att registrera ett domännamn som överensstämmer med ditt företagsnamn, t ex dittföretagsnamn.se). Då kan du skapa e-postadresser i stil med förnamn.efternamn@dittföretagsnamn.se och info@dittföretagsnamn.se vilket ser något proffsigare ut än t ex dittföretagsnamn@hotmail.com.
Tips! Med något av våra webbhotellspaket kan du dessutom skapa så många proffsiga e-postadresser du vill, läs mer om webbhotellspaketen här.
Trixigt att komma på ett domännamn? Här är 3 tips
- Låt domännamnet överensstämma med företagsnamnet
Det minskar förvirring och gör det lättare för nuvarande och blivande kunder att hitta dig på nätet. - Håll domännamnet enkelt och tydligt
Välj ett domännamn som är lätt att komma ihåg, uttalas så som det skrivs och som representerar din verksamhet på ett tydligt sätt. Undvik också förkortningar för att inte skapa förvirring (om ditt företagsnamn inte är en känd förkortning förstås, t ex SJ eller SAS). - Komplettera med felstavningar och toppdomäner
Fånga upp så mycket trafik som möjligt till din hemsida genom att komplettera ditt domännamn med de mest vanliga toppdomänerna (t ex .SE, .NU eller .COM), vanliga felskrivningar och stavfel och domännamnet med och utan specialtecken som t ex å, ä, ö. Läs fler tips inför valet av ditt domännamn här.