6 tips för att lyckas med din affiliate-marknadsföring

Dumsnål.se tips om vad du kan göra för att lyckas med din affiliate-marknadsföring.

Visste du att du har möjlighet att tjäna några extra slantar genom din egen sajt? Genom att ansluta dig till Loopias affiliate-program och hänvisa besökare till oss via banners, textannonser och textlänkar kan du få upp till 50% provision på de beställningar som genomförs.

Så här gör du för att lyckas med din affiliatemarknadsföring

Vi har tidigare publicerat en guide med konkreta tips och råd som hjälper dig att komma igång med din affiliatemarknadsföring och börja tjäna pengar genom din sajt. Nedan hittar du 6 tips om vad som är viktigt att tänka på för att lyckas med din affiliatemarknadsföring. 

1. Sökmotoroptimera din sajt med relevanta sökord

Se till att du ”rankar” bra på relevanta sökord som det söks mycket på. Detta är oavsett som det är ett mycket generellt ord såsom exempelvis ”billigt webbhotell” som ger stor volym eller flera ord med mindre antal sökningar som exempelvis ”bästa webbhotellet i Sverige”, ”webbhotell 10gb lagring php-stöd”, etc. Detta för att du ska kunna ha trafik som konverterar försäljning och fångar ett brett sökspann.

2. Var realistisk

Du bör inte räkna med att alla besökare kommer köpa någonting. Var glad om du kan konvertera 20% av dina besökare. När du börjar konvertera försäljningar bygger du på med volym för att öka antalet försäljningar.

3. Nischa din sajt

Nischa din hemsida eller blogg så att du får relevanta besökare som är intresserade av det du marknadsför. Exempelvis om du har en blogg som berättar om exempevis IT-tjänster eller kanske webbtips och webbutveckling då skulle det passa perfekt att marknadsföra Loopia genom att placera länkarna i dina artiklar.

4. Fyll din sajt med värdefullt innehåll

Optimera din sajt så att dina besökare får ett mervärde och gör det du vill att dom ska göra. Återkommande besökare bidrar och bygger alltid volym!

5. Testa, testa och testa och var tålmodig

Även om det är en kort startsträcka för att dra igång kan det dröja ett bra tag innan du hittat din nisch och din publik. Gå in för det helhjärtat och döm inte ut din sajt för tidigt. Sår du bara tillräckligt många ”frön” och gör det på rätt sätt så kommer det generera försäljningar förr eller senare. Var även noga med att testa dig fram. Rätt som det är så trillar poletten ner!

6. Sätt dig in i hur besökaren tänker

Varför ska dom välja din sajt före din konkurrents? Skulle jag klicka här? Hur uppfattar jag den här sajten när jag ser på den från en objektiv synvinkel? Ignorera aldrig om du känner dig tveksam över vad du själv skulle uppskatta, för det finns många därute som tänker precis som du och bedömer sajten på samma sätt. Ligg steget före dina konkurrenter med exempelvis nya funktioner eller mer tilltalande sajt så behåller du besökarna och skaffar dig lättare nya!

Ett praktiskt exempel på en typisk Loopia-kompatibel affiliatesatsning

Benjamin har startat en blogg där han delar med sig av tips rörande webbdesign och WordPress. Han har många återkommande besökare som är nyfikna på alla tips, guider och nyheter om WordPress. Dock tjänar han i dagsläget ingenting på sin sajt och bestämmer sig för att prova på affiliatemarknadsföring.

Han börjar med att försöka sätta sig in i hur hennes besökare tänker och funderar på om de inte skulle ha nytta av en lista över de webbhotell som finns, vad de har för styrkor och vilket webbhotell som ger det bästa resultatet.

Han bestämmer sig för att leta reda på om Loopia finns hos något affiliatenätverk och hittar dem hos Tradedoubler. Han skapar ett konto hos Tradedoubler och ansöker till Loopias program. Inom några timmar får Benjamin ett mail som säger att han blivit godkänd för att marknadsföra Loopia på sin sajt. “Härligt, jag sätter igång direkt”, tänker Benjamin och loggar in på sitt konto hos Tradedoubler för att hämta sin spårningslänk.

Han skriver ett innehållsrikt inlägg på sin blogg med en lista över de största och bästa webbhotellen i Sverige. Ett av dem är Loopia. Där finns även spårningslänken som han placerar ut på lite olika ställen. Benjamin har även valt att lägga Loopias egen banner om webbhotell på sin blogg då han tycker att den är relevant i förhållande till vad bloggen handlar om.

När inlägget är publicerat är Benjamin igång med sin affiliatemarknadsföring. Han loggar nyfiket in på sitt konto på Tradedoubler bara några timmar senare för att se om det hänt något. Mycket riktigt – en hel del klick har skett från topplistan han lagt upp för webbhotell hos Loopia. Dock ännu ingen försäljning.

Dagen därpå loggar han in på sitt konto hos Tradedoubler på nytt. Han ser att han haft 40 klick varav 2 st försäljningar som totalt gett honom 1008kr (50% i provision på årskostnaden för två privatpersoners webbhotell hos Loopia). Benjamin blir både förvånad och glad och konstaterar att hans metod fungerar. Han kan fortsätta arbetet med sin sajt för att driva fler försäljningar och tjäna mer pengar med affiliatemarknadsföring.


nya-banners-2016-06Vill du prova på affiliatemarknadsföring?

Genom att hänvisa besökare till oss via banners eller direktlänkar på din sajt kan du börja tjäna pengar redan idag. Vi har precis laddat upp ett helt gäng nya, fräscha banners som du kan välja och vraka bland.

Läs mer om Loopias affiliateprogram och ansök idag »

 

Inlägget är skrivet av Tony och Christoffer som bland annat ligger bakom och driver rabattkodssajten dumsnål.se.

“Vår resa inom affiliate började med några mindre projekt (som så många gånger) där vi såg potentialen och var nyfikna att se hur vi skulle kunna driva utvecklingen framåt. Det var såklart också en möjlighet att testa ett nytt sätt att tjäna lite extra pengar. När vi såg utfallet gav det oss såklart blodad tand att faktiskt kunna erbjuda en bra tjänst till våra besökare och i kombination med detta kunna tjäna pengar i form av provision. Sedan dess har vi skalat upp med nya projekt i olika branscher. Det främsta och roligaste som driver oss att fortsätta med affiliatemarknadsföring är den ständiga utvecklingen inom webb som sker just nu och att det är en fantastisk känsla att bygga ett projekt från grunden som i slutändan lyckas!

Två projekt där vi marknadsför Loopias affiliateprogram:

Dumsnål.se – En sajt där vi listar de senaste rabattkoderna och erbjudandena. Genom att erbjuda besökaren ett mervärde samtidigt som vi kan få betalt per försäljning och annonsörerna får försäljningar samt nya kunder är det en win-win situation för alla parter.
Klappjakten.nu – Eftersom många presenter går att beställa på nätet så som ett webbhotell eller en rolig domän för att bygga ett kul kompis- eller familjeprojekt så går det enkelt att kombinera med affiliate.

Ett projekt där vi arbetar med nischad affiliatemarknadsföring:

Matgrupper.com – En sajt där vi jämför olika typer av matgrupper så att man på ett enklare sätt ska kunna hitta det man letar oavsett om det handlar om design, material eller pris.”

Dela detta inlägg:

2 svar på “6 tips för att lyckas med din affiliate-marknadsföring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss