12 sätt att nå dina mål som företagare

Som Internetentreprenör och företagare generellt är det viktigt att sätta upp mål. Gustav Oscarsson på Mittföretag.com ger dig här 12 tips för hur du ska uppnå dina mål.

Sätt ordentliga mål

Om du inte vet vart du ska är det omöjligt att veta vilken väg du ska gå! Sätt mål och delmål (som du bestämmer helt själv utan påverkan från din omgivning) och besluta vilken belöning du ska få när du når fram. Skriv alltid ner dina mål!

Glöm inte delmål och delbelöningar

Snåla inte med belöningar när du når dina mål och delmål. Belöningar är motiverande! Ha en bild på din belöning i plånboken och på kylskåpet – och låt andra känna till dem.

Ha en plan

När du väl har beslutat dig för vilka mål du vill uppnå är det dags att sätta en handlingsplan. Var specifik, och skriv ner vad du måste göra varje dag för att nå målet. Tänk bara på nästa steg, inte på hur många steg du måste ta för att nå ända fram. Det är en av hemligheterna bakom framgångsrika företag.

Var effektiv

Koncentration och effektivitet är viktigt när du vill nå dina mål. Köp gärna boken 100 sidor om hur du vinner tid där du lär dig hur du blir effektiv.

Ha roligt!

Du blir aldrig 100 % motiverad om du inte håller på med något du tycker om. Sätt alltid dina mål utifrån vad du själv verkligen vill, inte utifrån vad andra säger. Du lever bara en gång!

Umgås med drivna människor

Du blir som du umgås, så sluta träffa negativa människor (ja, gör det!). Bland egenföretagare hittar du likasinnade, drivna människor så se till att gå med i nätverk med människor som ger dig energi.

Hitta ett skönt team

Det är alltid roligare att vara flera. Hitta en grupp människor som är positiva och som du trivs med, och gör affärer tillsammans med dem. Berätta för dem om dina mål och be dem hjälpa dig att uppnå dem.

Automatisera

Ett enkelt sätt att hinna med allt du vill är att skapa smarta rutiner. Gör mailmallar, skapa en smidig dokumenthantering, automatisera utskick och så vidare. Se hela tiden till att veta exakt vad du ska göra i nästa steg, då behöver du inte lägga onödig tid på att göra ingenting.

Våga misslyckas!

En klyscha, javisst, men samtidigt väldigt sant. Alla framgångsrika människor har misslyckats både en och 100 gånger, men det som skiljer dem från medelsvensson är att de aldrig ger upp. Varje nej är ett steg närmare nästa ja!

Var alltid positiv

Ja, var till och med överdrivet positiv. Det kan kännas lite löjligt i början, men efter ett tag har du lurat dig själv att tycka att allt är positivt! Se ingenting som måsten, utan som roliga steg på vägen mot dina mål och belöningar.

Ta hand om dig

Företaget är inte allt. Se till att skapa frizoner där du inte behöver tänka business alls. Träna ordentligt, ät ordentligt, sov ordentligt. Om du vill nå framgång är det långsiktighet och tålamod som gäller, och då krävs det att du mår bra.

Utbilda dig

De som slutar utvecklas kan inte driva framgångsrika företag. Gå på seminarier, läs böcker osv. Missa inte all den härliga inspirationen och kunskapen du hittar i min bok Mind Your Own Business – där 50 av landets mest framgångsrika entreprenörer ger sina viktigaste framgångstips.

Text: Gustav Oscarsson, Mittföretag.com

Vill du läsa fler avgörande tips om hur du uppnår dina mål som företagare, rekommenderar vi mittföretag.com. Klicka här!

Dela detta inlägg:

Ett svar på “12 sätt att nå dina mål som företagare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss