Webbkometsjuryn: Jimmie Eriksson

Femte (och sista) jurymedlemmen vi tar ett snack här med på bloggen behövde vi inte gå långt för att få tag på, det är nämligen vår alldeles egna Loopia-chef – Jimmie Eriksson. Genom sitt jobb här på Sveriges största webbhotell kommer Jimmie i kontakt med många intressanta webbprojekt som drivs av Loopia-kunder.

Vad gör du om dagarna när du inte granskar och bedömer bidrag i Webbkomet 2012?

Min son brukar säga att jag har möten och det stämmer rätt bra. Dagarna går åt till att ha möten med personal, leverantörer och kunder. Självklart är det är också mycket planering inför framtiden, samt det viktiga arbetet med att leda personalen att göra sitt yttersta varje dag.

Varför passar du bra som jurymedlem i Webbkomet 2012?

Jag älskar spännande projekt och jag får se väldigt många i mitt yrke. Att få gå ner mer på djupet i intressanta webbprojekt genom juryuppdraget i Webbkomet är väldigt lockande.

Vilka webb/Internettjänster som finns idag skulle du inte kunna vara utan?

Office 365 och Sharepoint, att dela dokument med andra och samtidigt kunna editera dem är ovärderligt för mig. Att vara utan Spotify när jag tränar skulle jag inte heller klara av.

Vad kommer att fånga ditt intresse bland de nominerade?

Precis som jag sa förra året är det det enkla som fångar mitt intresse. En tjänst eller produkt som förenklar vardagen och som gör det på ett enkelt sätt gillar jag.

Vilka tips vill du ge alla som vill starta en internettjänst men som inte kommit igång ännu?

Våga, våga och våga. Om du har en idé och du tror på den så varför inte testa? Du kommer bara ångra dig själv om du inte tar chansen.

Vad tror du nästa stora trend i vårt Internetanvändande kommer att vara?

Jag hoppas på tjänster som gör vardagen lite enklare. T ex kan vi redan idag kan slippa handla, det står en kasse på trappen när du kommer hem. Den typen av tjänster kan slipas på och underlätta ytterligare vardagssysslor. Jag tror och hoppas även att trenden med att göra tjänster enhetsoberoende fortsätter. Det vill säga att det ska inte spela någon roll om jag använder en mobil, surfplatta eller dator för att utnyttja tjänsten, upplevelsen ska vara lika bra oavsett.

Sedan hoppas jag givetvis att förra årets vinnare iZettle blommar ut ytterligare och får ett stort internationellt genombrott.

Vinnaren av Webbkomet 2012 kammar hem 25 000 kr, entreprenörsutbildningen Academy of Excellence (värd 30 000 kr), en fet Google Adwords-check och självklart en massa viktig uppmärksamhet. Så missa inte att nominera ditt projekt på webbkomet.se.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss