Webbkometjuryn: Sara Öhman

Nu är det dags att prata lite närmare med Webbkomet-juryns nykomling, Sara Öhman. Sara kallas för entreprenörd och har under flera år arbetat med onlinemarknadsföring, sociala medier och produktionsledning av sajter och appar.

Vinnaren av Webbkomet 2012 kammar hem 25 000 kr, entreprenörsutbildningen Academy of Excellence (värd 30 000 kr), en fet Google Adwords-check och självklart en massa viktig uppmärksamhet. Så missa inte att nominera ditt projekt på webbkomet.se.

Vad gör du om dagarna när du inte granskar och bedömer bidrag i Webbkomet 2012?

Jag arbetar med att göra e-handlare och webbtjänster  bättre att nå nya kunder på nätet genom att bygga upp deras communityn och varumärken på webben. Detta gör jag främst hos SearchMe.

Varför passar du bra som jurymedlem i Webbkomet 2012?

Jag lever på webben där jag löser såväl professionella som privata problem dagligen och är ständigt på jakt efter nya tjänster som kan göra mitt leverne och tillvaro lättare. Jag tror mig leva nära onlinemänniskan och förstå vilken marknad som finns att vänta olika typer av tjänster.

Vilka webb/Internettjänster som finns idag skulle du inte kunna vara utan?

Tråkigt men uppriktigt måste jag säga Google, utan Gmail, Google Docs och Google Calender skulle min struktur fallera helt.

Vad kommer att fånga ditt intresse bland de nominerade?

Enkla tjänster som löser vardagliga problem med potential till en stor marknad.

Vilka tips vill du ge alla som vill starta en internettjänst men som inte kommit igång ännu?

Bygg en prototyp utifrån din grundidé, låt familj, vänner och kollegor prova prototypen för att se hur och i vilka situationer de använder tjänsten. Tycker de den är kul? Tillräckligt enkel? Använder de tjänsten i de situationer du trodde att de skulle använda den? Omvärdera sedan funktionerna i tjänsten, om och om igen. Använd i så lång utsträckning som möjligt befintliga plattformar som är lätta att integrera med varandra för att göra det lätt för dig själv. Det viktigaste är att testa.

Vad tror du nästa stora trend i vårt Internetanvändande kommer att vara?

Att vi i allt större utsträckning lever i synk med våra tillgångar på Internet. Vilken telefon, dator eller surfplatta du använder kommer spela allt mindre roll då du har allt lagrat i molntjänster. Och ökar efterfrågan av tjänster som passar just ”mig” kommer även fler typer av tjänster som löser problemet att öka.

Följ oss här på bloggen, Facebook, Twitter och Google+ för att inte missa när vi presenterar nästa jurymedlem.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss