Webbkometjuryn: Jimmie Eriksson, vd på Loopia

jimmie_eriksson_2013Känner du till eller driver ett webbprojekt som utmärkt sig under 2013? Missa då inte att nominera till Webbkomet – årets bästa svenska webbprojekt! Det finns vinster för över 130 000 kr i potten för de vinnande bidragen.

I vår intervjuserie med juryn som ska utse vinnaren har vi kommit till vår egen VD, Jimmie Eriksson…

Vad gör du om dagarna när du inte bedömer nominerade bidrag i Webbkomet-juryn?

Som VD på Sveriges största webbhotell är det full fart varje dag för att ge kunderna de bästa tjänsterna de kan erbjudas. Att leda och motivera personalen att göra sitt yttersta varje dag är en viktig del givetvis. Sen är det självklart en väldigt massa möten. Att hålla koll på marknaden och att lista ut nästa stora sak innan någon annan är också en sak som gör mitt jobb väldigt spännande och varierande.

Varför passar du bra som jurymedlem i Webbkomet?

Jag har erfarenhet av att driva företag och jag gillar smarta idéer och nytänk och det är mycket vad Webbkomet handlar om. Att komma på något helt nytt eller varför inte ett helt nytt sätt att använda något som funnits tidigare? I mitt jobb får jag se en väldigt massa tankar och idéer vilket är riktigt kul.

Varför tror du ett så litet land som Sverige ligger bakom flera internationellt lyckade webbprojekt som t ex Skype och Spotify?

Det finns en stark historik med tekniskt intresse och kunnande vilket visar sig även inom IT. Vi har alltid legat långt fram vad gäller teknik och utveckling och det smittar givetvis av sig. Vi är även väldigt drivna i Sverige vilket är en bidragande orsak.

Vilka webb-/onlinetjänster använder du mest i dagsläget?

Office 365 fortfarande men även Feedly för att hålla koll på de bloggar jag följer. Privat har Spotify och Netflix gjort saker enklare.

Vad tror du blir nästa stora online-trend?

Precis som förra året hoppas jag på tjänster som gör vardagen enklare. Det experimenteras redan mycket med tjänster som vet och levererar det användaren behöver när den behöver det, och detta tror jag är något som kommer att växa och förfinas rejält de kommande åren.

Vad kommer att fånga ditt intresse bland de nominerade?

Som alltid är det det enkla. Jag är inte speciellt krånglig utan tycker om saker som man snabbt förstår vad de vill och hur det fungerar. Jag hoppas ju givetvis på en tjänst som gör vardagen enklare som jag går och väntar på.

Vilka tips kan du ge till de som vill starta ett nytt webbprojekt men som ännu inte kommit igång?

Om du har en tanke eller idé så våga testa den. Det är det enda man kan göra om man vill prova. Gör en ordentlig affärsplan och sen våga. Våga!

Följ oss här på bloggen, FacebookTwitter och Google+ för att inte missa när vi presenterar nästa jurymedlem. Glöm inte heller att nominera och dela dina favoritbidrag på Webbkomet.se.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss