Webbkometjuryn: Danny Aerts

danny_aertsDriver du ett webbprojekt eller har du upptäckt någon ny grym webbtjänst under 2013? Missa då inte att nominera till Webbkomet – årets bästa svenska webbprojekt! Det finns vinster för över 130 000 kr i potten för de vinnande bidragen.

I vår intervjuserie med juryn som ska utse vinnaren har vi kommit till ytterligare en veteran – .SEs VD Danny Aerts…

Vad gör du om dagarna när du inte bedömer nominerade bidrag i Webbkomet-juryn?

Som VD för .SE ansvarar för att den svenska toppdomänen .se och tillsammans med mina medarbetare och registrarer ser vi till att vi levererar en bra tjänst. .SE är en viktig spelare för ett välfungerande Internet i Sverige. Förutom det använder vi överskottet av domänadministrationen för olika Internetsatsningar som ska främja utvecklingen av Internet i Sverige. Några exempel är kampanjen Digidel 2013 (www.digidel.se), Webbstjärnan (www.webbstjärnan.se), Bredbandskollen (www.bredbandskollen.se) och våra guider och många evenemang.

Varför passar du bra som jurymedlem i Webbkomet?

Jag har en passion för Internet och jobbar dagligen med bedömningar kring Internetprojekt. Sedan representerar jag kanske numera de ”äldre internetanvändare”

Varför tror du ett så litet land som Sverige ligger bakom flera internationellt lyckade webbprojekt som t ex Skype och Spotify?

Kanske delvis för att vi hade så många lyckade och misslyckade satsningar kring Millenniumskiftet. Titta på Spotify och King och titta var de började sin karriär.  Många som startade framgångrika webbprojekt senare började sin karriär hos dot.com företag. Vi har en bra möjlighet att dagens lyckade bolag kan hjälpa nästa generation bolag komma igång.

Vilka webb-/onlinetjänster använder du mest i dagsläget?

Karttjänster och IT-bloggar.

Vad tror du blir nästa stora online-trend?

Vi har bara sett början av e-handel, sedan tror jag att vi kommer att se en våg av tjänster med bättre kryptering.

Vad kommer att fånga ditt intresse bland de nominerade?

Samma som förra året: enkelhet (det ska tar max 10 sekunder att fatta), tydlighet (säg vad du gör), ärlighet (kan jag veta vilken information du använder och lagrar) och en tydlig målgrupp

Vilka tips kan du ge till de som vill starta ett nytt webbprojekt men som ännu inte kommit igång?

Visa upp dig på till exempel Internet Discovery Day och lär dig att pitcha och presentera ditt projekt

Följ oss här på bloggen, Facebook, Twitter och Google+ för att inte missa när vi presenterar nästa jurymedlem. Glöm inte heller att nominera och dela dina favoritbidrag på Webbkomet.se.

Dela detta inlägg:

2 svar på “Webbkometjuryn: Danny Aerts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss