Vinnaren i vår bloggtävling korad!

Då var helgtävlingen här i bloggen över. Glad vinnare blev Kristofer Björnström i Nacka som bland annat driver sajten Allt om CV. En sprillans ny, Loopia-röd, Nikon Coolpix S210 kommer således skickas till dig under veckan.

Stort grattis säger vi!

Sen vill vi förstås tacka alla andra som varit med och deltagit. Ingen lyckades kamma hem full pott, men närmast blev alltså Kristofer som fick 9 av 10 rätt (och som gissade på 42 godisar, vilket var en ynka godis för lite, rätt svar var alltså 43 godisar).

Sen vill vi förstås tacka alla andra som varit med och deltagit. Ingen lyckades kamma hem full pott, men närmast blev alltså Kristoffer som fick 9 av 10 rätt (och som gissade på 42 godisar, vilket var en ynka godis för lite, rätt svar var alltså 43 godisar).

Nedan följer facit på frågorna:

 1. Om du efter champagnefrukosten på studentdagen av misstag råkar radera innehållet i mappen public_html/ på ditt FTP-konto – hur gör du då för att själv återställa filerna utan att kontakta vår support?
  Svar: Då går du in i den dolda mappen .snapshot/ (som du hittar oavsett var du befinner dig i katalogträdet) och kopierar tillbaka de saknade filerna till public_html/.
 2. 2005 blev Loopia först i världen med årlig registrering av .nu-domäner. Toppdomänen .nu är en så kallad ccTLD för ett fasligt exotiskt, men ack så litet, örike nordöst om Nya Zeeland. Vilket?
  Svar: Niue
 3. IT-branschen är notorisk för sina många tekniska termer, förkortningar och annat humbug. Vilket är det mest överhajpade buzz-ordet av nyhetsjätten IDG just nu?
  Svar: Moln
 4. Som du säkert vet erbjuder vi tre webbplattformar i våra webbhotellspaket – UNIX, Windows och nya, fräcka Autobahn. Det många tror när vi säger UNIX är att det skulle vara någon typ av Linux-system, och så är det ju inte. Frågan är alltså – vad är det för operativsystem vi kör på våra UNIX-webbservrar?
  Svar: FreeBSD (Vissa har angett både FreeBSD och OpenBSD som operativsystem, vi ger rätt för detta. OpenBSD använder vi dock endast till brandväggar och borderroutrar.)
 5. Förutom våra affiliate-program och vårt återförsäljarprogram, så kan man som kund till oss spara redigt med kosing om man värvar en kompis att bli kund hos oss. Hur gör man då?
  Svar: Då använder man Tipsa en vän-funktionen i Loopia Kundzon som man hittar direkt i menyn till vänster. (Vi ger även rätt för referrer via vår parkerat-sida.)
 6. Som ni vet kan man läsa allt vi skriver här i bloggen via RSS. Under en kortare period erbjöd vi även läsning av de senaste bloggrubrikerna via ett betydligt äldre “protokoll” som numera av säkerhetsskäl är nedstängt. Vilket?
  Svar: finger
 7. Det många inte känner till är att man inte behöver logga in i Loopia Kundzon om man bara vill korrigera sina e-postinställningar. Hur gör man för att komma åt Mail-Admin för just ens egen e-postadress utan att gå via Loopia Kundzon?
  Svar: Då går man till http://mailadmin.loopia.se, alternativt http://mailadmin.mindoman.se om det är en e-post under domänen mindoman.se som man vill redigera.
 8. 2005 tog Loopia emot det finaste marknadsföringspriset man kan få i Västerås – nämligen vandringspriset Årets marknadsförare vid den årliga Guldstänk-galan. Vilket företag tog emot årets marknadsföringspris (som för övrigt varje Västeråsare och besökare i staden bör kolla upp om man inte känner till det)?
  Svar: Bistron Frank
 9. Folket bakom din favoritleverantör av domän och webb hittar du på Kopparlundsvägen 7B i Västerås. Men Loopia finns ju inte bara i Sverige. I vilken stad hittar du Loopia Serbien?
  Svar: Niš
 10. Sist men inte minst, ett stycke utslagsfråga. Hur många godisar hittar du just nu i chefens godisskål?
  Svar: 43 stycken

Utifrån detta har deltagarna i vår tävling fått följande resultat:

   Henrik: 5 av 10 rätt  (0 godisar, -43 fel)
  Mathias: 9 av 10 rätt (34 godisar,  -9 fel)
 Jeremias: 9 av 10 rätt (47 godisar,   4 fel)
   Helena: 8 av 10 rätt (33 godisar, -10 fel)
   Carina: 8 av 10 rätt (31 godisar, -12 fel)
    Artur: 8 av 10 rätt (31 godisar, -12 fel)
Kristofer: 9 av 10 rätt (42 godisar,  -1 fel)
   Martin: 7 av 10 rätt (29 godisar, -14 fel)
  Mattias: 8 av 10 rätt (26 godisar, -17 fel)
     Saša: 5 av 10 rätt  (6 godisar, -37 fel)
    Jonas: 8 av 10 rätt (30 godisar, -13 fel)

Återigen – stort tack till alla er som deltog!

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Vinnaren i vår bloggtävling korad!

 1. Det var ett väldigt trevligt samtal jag fick imorse 🙂

  Nästa gång borde ni göra lite reklam på WN eller annan motsvarighet. Rena turen att jag surfade in här under helgen men desto bättre för mig, då antalet deltagare blev lätträknat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss