Uppdateringar i vår infrastruktur

De senaste dagarna har det hänt en hel del spännande bakom kulisserna här på Loopia. Bland annat har vi nu en trippelredundant anslutning till Internet för alla våra kunder via Telia, Tele2 och numera även Telenor / Bredbandsbolaget / Glocalnet. Dessutom är hastigheten fördubblad via Telia och kommer så även bli via Tele2 inom kort.

Utöver detta har vi sedan en tid tillbaka även kopplat in ytterligare en IPv6-leverantör. Nu erbjuds IPv6 via både Tele2 och via amerikanska leverantören Hurricane Electric.

Ytterligare ett antal intressanta nyheter i vår infrastruktur är på ingående, men enbart detta är ett stort steg mot en än stabilare och snabbare driftsmiljö – allt för att din hemsida och ditt domännamn ska ha det så bra som möjligt.

För övrigt … På tal om IPv6 så blir man som Loopian mäkta stolt när man kikar på sida 15 i all-around Internet guru Patrik Fältströms senaste presentation om IPv6 och säkerhet. Där konstateras för de tvivlande att folk faktiskt använder IPv6 … och så presenteras en lång lista färgglada logotyper för IPv6-anslutna bolag och organisationer – och det är ganska häftiga loggor vi delar plats med – Google, IANA, Internet Society, FreeBSD, RIPE NCC och IETF med flera.

Mycket mysigare än så här blir det inte.

Dela detta inlägg:

3 svar på “Uppdateringar i vår infrastruktur

  1. Bra att ni tar tag i ert bandbreddsproblem. Dra gärna på kranarna på eftermiddagarna och tidiga kvällar så slipper väntan bli så lång.

  2. Betyder detta att namnservarna kommer att svara på förfrågningar via IPv6 snart? Jag har för mig att ni sagt tidigare att ni inte tillåtit detta pågrund av att ni inte haft redundans på IPv6-anslutningen.

  3. Ja, det närmar sig. Det är fortfarande så att vi kör BGP över IPv4-tunnlar till dessa providers för IPv6, vilket vi inte är helt trygga med.

    Vi arbetar på att få till native IPv6-anslutningar till ett par providers och så fort vi lyckas med det så kommer vi låta namnservrarna vara på IPv6.

    Det går dock framåt i lite långsammare takt än man önskar, mycket p.g.a att ISP:er som t.ex Telia stretar emot något enormt.

    Annat är det med Tele2, men de har haft lite problem med att leverera detta p.g.a mjukvaran i sina routers som förhoppningsvis snart är lösta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss