Topp 10 – Varför FRA-lagen är bra

Dagens Topp 10-lista presenteras av vår driftansvarige Daniel Norman, känd för sin höga ålder (32 hundår), bitterhet, ypperliga sarkasm, tilltro till BSD-licensen och astronomiska IQ-nivå.

 1. När våra företag utsätts för industrispionage kan de få söka genom Information Super Highway för att skydda nationens intressen.
 2. Vi kan skydda vår ansenliga utlandstrupp genom att läsa andra nationers elektroniska diplomatpost.
 3. Vi kan dela med oss av insamlad förbipasserande information till andra nationer. Tjänster och gentjänster!
 4. Det blir omöjligt för våra omfattande och mångtaliga inhemska terrorceller att kommunicera ostört med sina utländska parter.
 5. Regeringen ser utländska reaktioner på ut- och inrikespolitik live!
 6. Det blir enklare att kartlägga jobbiga medborgare som kommunicerar konstiga teorier och politiska åsikter.
 7. Vi tar vårt ansvar att stimulera utländsk ekonomi genom att bygga superdatorer med utländsk hårdvara.
 8. Vi får en PR-boost genom att finnas med på listan över världens kraftfullaste superdatorer.
 9. Regeringen visar att det är OK att gå mot partilinjen i sakfrågor om det inte känns rätt. Kappvändare accepteras också i jämställdhetens Sverige.
 10. När man vill kontakta FRA så kan man skicka sitt meddelande via mail, fax, webbsida eller telefon. Mottagare? Vem som helst!
Dela detta inlägg:

12 svar på “Topp 10 – Varför FRA-lagen är bra

 1. Hahah.. ni har ju vunnit över mig!

  Ingen mer politisk teori, åsikter eller utländska kontakter. Ska sitta här och vara medborgare i tysthet. Framför Sommar med Ernst.

 2. Ouf!

  Blev lite rädd vid första anblicken och tänkte slänga mig på telefonen/mailen och säga upp mina tjänster…

  Han dock läsa hela 🙂

  Skulle vara trevligt om ni tog officiell ställning mot FRA, Datalagringsdirektivet. Jag kommer aktivt att se till att jag inte har några tjänster hos företag som ”stödjer” olika former av övervakning.

 3. Folk säger ibland att verkligheten övertäffar dikten och här måste man ju hålla med. Även om ni har försökt att göra er top-10 lista på argument så sarkastisk och sjuk ni kan, så är många av argumenten ju exakt de som ges av regeringen.

  Stoppa FRA!!

 4. Kalle:
  Huvudet på spiken. Listan är delvis baserad på de tveksamma argument regeringen hade för att argumentera för lagens förträfflighet.

 5. Måste säga att punkt 5 liknar mer en diktatur. ”Folk med konstiga politiska åsikter”. Diplomati ansågs också konstigt en gång…

 6. hela min klass tycker FRA är sämst!
  privat liv försvinner och massa mera.
  i skanstull fanns det inte så många som tyckte det var bra.
  gör något åt saken…..

 7. FRA-lagen är bra, precis som trafikkontroller och kameraövervakning så skadar de mina (potentiella) fiender mycket mer än de stör mig. Att det är ett sosseförslag från början och att sossarna nu fegar ur och inte vågar försvara sitt eget förslag säger mer om dem än om lagtextens innehåll.

  Om man så bara stoppar EN terrorist från att spränga en bomb på en offentlig plats så var det värt hela uppoffringen. Sedan kan man alltid diskutera detaljer, lagen har säkert sina brister i sin nuvarande form. Sakfrågan har emellertid sedan länge varit långt från diskussionens centrum, det är naiva proffstyckare, rabiat tokvänster och okunniga nerladdningsivrare som styr debatten, och den handlar mindre om lagens innehåll och mer om någon suddigt formulerad integritetssträvan och om frihet att göra vad man vill utan ansvar. Frihet kräver att ansvar kan utkrävas. Väx upp!

 8. Citat av :
  ”Om man så bara stoppar EN terrorist från att spränga en bomb på en offentlig plats så var det värt hela uppoffringen.”

  Nej, det är det inte.

  Tack för din post, btw. Den dödade just min fördom att de som formulerar sig och stavar bra alltid har någon form av verklighetsförankring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss