Ställ in ett autosvar på mailen och vila ut ordentligt under semestern

En glass som illustrerar sommartider = semestersvarstider = autosvar på mailen.Äntligen är sommaren här och med det många sköna (och förhoppningsvis soliga!) dagar. Du kanske redan har påbörjat semestern? Om inte så är den antagligen nära. Därför passar vi på att berätta hur du ställer in ett automatiskt semestersvar till din Loopia-mail så att du kan koppla av ordentligt under ledigheten och ägna dig åt annat än att besvara e-post (sola, bada och slösurfa till exempel 😉 ).

Det här är ett autosvar/semestersvar

Ett autosvar är ett förinställt meddelande som automatiskt skickas till de som försöker nå dig via e-post under din semester (eller vid något annat tillfälle när du inte har möjlighet att svara på mail).

Så här lägger du till ett autosvar till din Loopia-mail

För dig som är kontoadministratör:
Steg 1: Logga in i din Loopia kundzon och administrera dina e-postkonton genom att klicka på dem i kontrollpanelen. Gå därefter vidare till steg 2 i nedanstående stycke.

För dig som enbart använder e-post hos Loopia:
Steg 1: Logga in i kontrollpanelen för e-post med din e-postadress och lösenord.

Steg 2: För att lägga till ett autosvar till din e-post klickar du på knappen “Autosvar”. Bocka sedan i “Aktivt autosvar” och ange en ämnesrad tillsammans med ett kort meddelande som avsändaren kommer att få i retur när de skickar e-post till dig. Klicka sedan på “Spara”. Observera att de som mailar dig flera gånger under samma dag endast får ditt autosvar på första mailet.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss