Sommarlov för Innebandy-Hanna

Loopia-sponsrade innebandy-mästaren Hanna Pettersson avslutar säsongen med ett blogginlägg och önskar alla en skön sommar:

Som regerande svenska mästare hade vi höga förväntningar på årets säsong i damernas elitserie i innebandy. Med en bredare trupp än någonsin och en skön mix av talang och rutin hade vi siktet inställt på att upprepa förra årets bedrift. Det blir dock inte alltid som man tänkt. Två tunga skador redan innan seriestart satte sin prägel på säsongen och tre korsband, ett brutet finger, några buktande diskar, etc, etc senare så hade vi brytit ihop och kommit igen många gånger. För många lag hade kanske alla skador varit övermäktiga men vi knöt näven, bestämde oss för att köra på och hjälptes åt. De unga spelarna utvecklades mer än någon vågat hoppas på, vi äldre som var hela tog ett större ansvar och våra skadade lagkamrater var med och peppade och gav stöd på träningar och matcher. När sista omgången av seriespelet återstod hade vi faktiskt andraplatsen inom räckhåll. Något som vi knappt själva vågade tro på i november. Vi skulle ”bara” vinna sista matchen så hade vi skaffat oss ett bra läge inför slutspelet. Matchen slutade med förlust och vi hamnade på en fjärdeplats när tabellen summerades. Ett resultat som ändå är fullt godkänt med tanke på omständigheterna. När vi väl kommit så långt hoppades och trodde vi såklart på ett lyckosamt slutspel men fick se oss besegrade redan i kvartsfinalen av Djurgården som även blev svenska mästare. De var totalt sett starkare än vi och vann välförtjänt.

Att åka ut redan i kvartsfinalen är något vi i Rönnby absolut inte är nöjda med men det finns ändå många positiva saker att ta med dig till nästa säsong. Några av oss fick även lite plåster på såren i form av individuella priser där bland annat Karolina Widar fick pris som årets center, för femte gången! Sanna Scheer fick pris som årets back och jag fick pris som årets målvakt. Som att det inte vore nog fick jag även ta emot det finaste priset du kan få som innebandyspelare i Sverige – priset som Årets spelare. Att få ett sådant fint pris är otroligt hedrande och jag hoppas verkligen att alla runt om mig känner sig delaktiga i det –  från lagkamrater och tränare till sambo och min sponsor Loopia. Stämmer inte helheten så är det svårt att prestera på planen.

Säsongen avslutades helgen som var med ett landslagsläger i vackra St Gallen, Schweiz. Staden visade upp sig från sin bästa sida och det ska bli intressant att se hur den ser ut i december. Då spelas nämligen VM där och det har jag siktet inställt på! Lägret i sig var lika roligt som vanligt där vi utöver träningar och matcher även hann vi med att umgås och äta middag på en Schweizisk restaurang. Efter restaurangbesöket inträffade en av de roligaste sakerna under helgen då debutanterna, som sig bör, fick sin inkilning. Inför en fullsatt uteservering fick de i uppdrag att sjunga nationalsången och SOM de gjorde det! Jag bjuder på en film med skönsången här nedan och tackar för mig. Tack för i år, jag hoppas vi ses nästa! Nu tar jag sommarlov!

Ps. observera paret som går 18 sekunder in. Skar det i öronen månne? Ds.

Text: Hanna Pettersson

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss