Smickra och smickras (och tjäna en liten hacka)

Det finns mycket grymt bra gratisgrejer på nätet i form av bloggar, programvara, online-tjänster och annat. Har du någon gång tänkt ”Oj, vilken bra tjänst det här är, jag skulle vilja bidra med något så att personerna bakom vill/kan fortsätta”?

Den bubblande tjänsten Flattr har en smart lösning för just detta. Tanken är att du lätt ska kunna belöna/smickra sajter du gillar. Du sätter varje månad in en förbestämd summa på ditt Flattr-konto (minst 2 euro). I slutet av månaden så fördelas det insatta beloppet mellan de sajter du valt att stödja just den månaden. Har du smickrat många så får de alltså en mindre del var än om du smickrat få.

För att du ska kunna smickra en sajt krävs att den har en Flattr-knapp. Det är genom att klicka på denna som ditt smicker registreras. Vem som helst kan själv lägga upp Flattr-knappar på sin sajt för att kunna bli smickrad av andra. Det enda kravet för detta är att du själv sätter in pengar på ditt Flattr-konto (för att få måste man ge helt enkelt).

I dagsläget ligger tjänsten i beta, och du måste ansöka om en invite. Men inom några månader ska den vara tillgänglig för alla.

Det lite lustiga är att bakom Flattr ligger den gamla Pirate Bay-killen Peter Sunde, som nu alltså jobbar för att upphovsmännen/kvinnorna ska få betalt för sitt material ;-).

Kan du tänka dig att ”betala” tjänster du gillar på det här sättet? Kommer du att implementera Flattr på din sajt?

Dela detta inlägg:

4 svar på “Smickra och smickras (och tjäna en liten hacka)

  1. Implementerade Flattr för 5 dagar sedan, på min privata blogg och en domäntjänst jag driver.

    Väldigt smidigt att lägga in och deras kontrollpanel är väldigt trevlig:)

  2. Jag har också lagt in Flattr på min egen blogg. Det var rätt smidigt, jag gillar verkligen själva idén och konceptet. Men det krävs att fler upptäcker tjänsten för att det ska bli lite mer snurr på det.

    Kanon att ni uppmärksammar Flattr, det gör att fler upptäcker den!

  3. Skulle aldrig falla mig in att sponsra Peter Sunde med någonting, för ni fattar väl att det finns en baktanke med tjänsten ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss