Släckt var det här

På lördag kl 20:30 är det åter dags att släcka lamporna, stänga av TVn, tända levande ljus och krypa upp i soffan och mysa med familj och vänner, eller bara njuta en stund av lugnet. Det fantastiska är att du genom att göra detta (förutom att det blir en skön och stillsam stund att umgås utan distraherande elektronik) är med och markerar för världens makthavare att klimatfrågan måste tas på allvar.

Det här är femte året som Världsnaturfondens kampanj, Earth Hour, går av stapeln och deltagande växer för varje år. 2010 deltog 128 länder och över en miljard människor nåddes av budskapet. I Sverige deltog hela 70% av landets kommuner, och varannan Svensk släckte sina lampor.

På Loopia släcker vi självklart ner (även om vi faktiskt låter servrarna vara igång även under Earth Hour), och plockar fram vår sköna “rymdiga” parkeratsida igen för att uppmana alla besökare av domännamn som är parkerade hos oss att delta i Earth Hour.

Gör som vi på lördag, ta ledigt från elektronik och artificiellt ljus i en timme, samtidigt som du myser och manifesterar för miljön.

Dela detta inlägg:

3 svar på “Släckt var det här

  1. Så jävla lågt att försöka vinna lite PR-poäng på klimatjippot. Menar ni något med det här så stänger ni av strömmen till er serverhall och tvångssläcker alla sajter ni hostar i en timma.

    Överväger att flytta från Loopia efter 7 trogna år i ur och skur.

  2. Hej Kenta,

    Tråkigt att du upplever det så. Poängen med Världsnaturfondens kampanj ”Earth hour” är att markera för makthavarna världen över att klimatfrågan måste tas på allvar. Detta är självklart något vi på Loopia tycker är viktigt, och med vår anpassade parkerat-sida hoppas vi kunna uppmärksamma fler personer att också ställa sig bakom ”Earth hour”. Som du mycket riktigt påpekar innebär det inte att vi kan stänga ned våra serverhallar under en timme, men det är inte energibesparingen i form av släckta lampor och annan elektronik under ”Earth hour”-timmen som är Världsnaturfondens syfte med kampanjen, utan som jag skrev tidigare en markering mot makthavarna.

    Självklart hoppas vi, precis som alla andra företag som på något sätt deltar i ”Earth hour”, att detta miljöengagemang uppfattas som positivt. Och självklart är det något som Världsnaturfonden också hoppas, då vi och många andra företag hjälper dem att sprida budskakpet i denna viktiga fråga.

  3. Som sagt, Earth Hour rör sig om en manifestation. Det står helt klart att det för varje år blir allt fler – företag, organisationer och privatpersoner – som genom att släcka belysningen då visar att de förstått hoten vårt klimat. Det är såklart väldigt bra att Loopia deltar. Redan i år lade man ju märke till i alla fall de hushåll som inte släckte. Om några år kommer det att vara pinsamt att inte delta (eller ska man kanske kalla det modigt – av dem som inte deltar för att de vägrar att tro på vetenskapliga fakta!).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss