Schysta leksaker

Serverparken här på Loopia växer så det knakar. För att möta den hela tiden ökade mängden kunder och webbmaterial, har vi i dagarna gått över till nya och ännu kraftfullare webbservrar från IBMs serverserie xSeries, både för att ersätta gamla maskiner, men också för att hälsa nya kunders webbdata välkommet till Loopia.

Så här ser de alltså ut

128 GB RAM med fyra Quad Core-processorer i varje *. Vilka skönheter. 😉

Ovan: Så här ser en IBM ut utan lock.

Ovan: 128 GB RAM. Här ses en minnesplats med 8 x 4 GB.

Ovan: Här under göms en av fyra Intel Quad Core-processorer.

Ovan: Diagnostik-panel.

* En intressant reflektion är att dessa maskiner har 32 768 gånger mer minne än vår utvecklingsansvariges 486 SX-33 med 4 MB RAM som han använde som arbetsdator fram till 1996.

Dela detta inlägg:

19 svar på “Schysta leksaker

 1. Det skall kanske nämnas att man kan bestycka dessa bestar med totalt 256GB minne. Man kan även länka ihop fyra stycken maskiner med bakplanskablage och få totalt 16 quadcore-CPUs och 1TB RAM, vilket naturligtvis presenteras som en enda maskin för operativsystemet. Och ja, FreeBSD bootar och trivs bra på dom, Solaris 10, OpenSolaris build 91 och OpenBSD också.

 2. Jag undrar samma sak som föregående talare. Har ni servrar att bli av med?

 3. Detta kanske kommer att innebära att ni kan uppdatera till asp.net 3.5, med alla dess möjligheter till och med lite MSSQL skulle vara trevligt med.

 4. Hur stor är en människa bland dessa servermonstrar? Visa en jämförelsebild!

 5. Det lite större oranga delarna. Är det där hårddiskarna sitter? Hur många GB finns tillgängligt?

  Väldans fina saker! Vem vet kanske mina hemsidor finns på någon av de nya godsakerna ni införskaffat er 🙂

  Mvh
  Fortfarande en nöjd kund!

 6. Johan: Det är låsmekanismen för minnesmodulerna. Vad det gäller hårddiskar så finns det plats för fyra hotswap 2.5″ SAS-diskar med upp till 587GB utrymme, men för dessa kör vi bara OS:et på två 73GB-diskar i RAID1 och datat på iSCSI-volymer. Man skymtar hårddiskvaggorna på fronten på bild 1, 2 och 4.

  Maskinen på bilderna har 128GB RAM.

 7. Varför inte satsa på en rejäl Sun-server (Sparc) med ett 4Gb fiberbaserat SAN. Det hade gett en otrolig I/O prestanda.

 8. IBM är så retro! Tidlös design, den har aldrig varit i tiden ;).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss