Guide: Så tar du en säkerhetskopia av din WordPress-sida hos Loopia

Det är alltid en bra idé att ha en färsk backup/säkerhetskopia av din hemsida så att du enkelt kan återställa sidan om något oplanerat skulle inträffa. Precis som mycket annat på webben är din WordPress-sida också sårbar för intrång, problem med tillägg/plugin. Det finns också en risk att något går fel när du uppdaterar din WordPress-sida. Med bra backups kan du känna dig trygg med att räddningen finns nära om något skulle hända.

Vi på Loopia tar dessutom en säkerhetskopia av din hemsida 1 gång i timmen, som sedan sparas i ett dygn. Dessutom lagras en av dessa backuper från det senaste dygnet i totalt 7 dygn. Du kan enkelt återställa en av dessa backuper genom att logga in i Loopia Kundzon, välja domännamnet som hemsidan ligger på och välja “Återställ webbackup”. Vill du hellre återställa via FTP kan du ta hjälp av denna guide

Med det sagt så är det alltid bra att ha en lokal backup sparad på din dator, därför vill vi nedan visa hur du på enklast möjliga sätt tar en säkerhetskopia av din WordPress-sida hos Loopia.

1. Installera ett tillägg/plugin för backups

  1. Logga in i WordPress kontrollpanel och välj Tillägg/Plugins > Lägg till/Add new.
  2. Sök efter tillägget UpdraftPlus WordPess Backup Plugin och installera samt aktivera tillägget.
  3. När tillägget är aktiverat klickar du på “Press here to start”.
  4. För att få en introduktion till hur tillägget fungerar kan du följa guiden som visas till höger. Annars klickar du på Backup now. 
  5. Efter att ha klickat på Backup now visas ett gäng olika alternativ. För att komma igång på enklast möjliga sätt klickar du återigen på Backup now och startar säkerhetskopieringen.

När backupen är klar finns den att hämta inne i kontrollpanelen under Inställningar/Settings > UpdraftPlus Backups.

2. Ställ in hur ofta du vill säkerhetskopiera din WordPress-sida

  1. Logga in i WordPress kontrollpanel och välj Inställningar/Settings > UpdraftPlus backups.
  2. Gå till fliken Settings ställer du in hur ofta du vill ta en säkerhetskopia på dina filer och din databas. Här kan du också välja var du vill spara ner din backup, t ex Dropbox. 

3. Återställ din WordPress-sida med hjälp av en backup

  1. Logga in i WordPress kontrollpanel och välj Inställningar/Settings > UpdraftPlus backups.
  2. Gå till fliken Backup/Restore för att antingen  ta en ny backup, se över befintliga backups eller återställa en backup vid behov. 

Tips och guider om WordPress i vår populära kunskapsdatabas

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss