Så står det till i webbläsarkriget

För ett par år sedan hade Firefox efter en lång kamp börjat närma sig möjligheten att bli världens mest använda webbläsare i kampen mot Internet Explorer. Sen släppte Google sin webbläsare Chrome…

Idag ser topplistan ut så här enligt StatCounter:

 1. Chrome (42%)
 2. Internet Explorer (23%)
 3. Firefox (19%)
 4. Safari (9%)

chrome_largest

Som du kan se på diagrammen nedan så gjorde Internet Explorer en liten upphämtning under hösten 2013, men nu dalar kurvan kraftigt igen. Chrome ökar fortfarande snabbast, men även Firefox och Safari vinner mark.

Vad tror du? Kommer Internet Explorer att fortsätta tappa och är Chrome ohotad på toppen?

StatCounter-browser-201212-201312

Dela detta inlägg:

6 svar på “Så står det till i webbläsarkriget

 1. Opera runt 3% trots klart snabbaste webbläsaren att använda med bäst flikhantering, gester och ”finesser”. Kräver lite inställningar dock.

  Chrome är nog ohotad med tanke på hur de tar användare från dem som besöker googles webbplatser med annan browser. Jäkligt bra webbläsare att använda för webmasters måste man säga också.

 2. Kul artikel! Det kan väl vara värt att påpeka att du har tittat på alla plattformar utom smartphones som det verkar (”desktop, tablet & console browsers”). Om man bara tittar på desktop, t.ex. så ligger Chrome just nu på 46,62%.

 3. Googles aggresiva spridning av deras webbläsare är inte mycket bättre än Microsofts inkludering av Internet Explorer i operativsystemen. Vart och varannat gratisprogram kommer ofta med ibockad installation av Google Crome. Många av ”icke vana” datornvändare jag känner har Chrome installerat. Hur det skett vet de sällan. Än mindre har de använt den.

  Framgångarna som Google haft står alls icke i paritet med dess funktioner. Såväl Firefox och Opera är både mer anpassningsbara och användarvänliga. Så var fallet också när Microsoft krossade Netscape, trots en undermålig produkt.

 4. Tycker Chrome har blivit sämre än vad den varit innan
  blivit långsammare och flera större sajter fungerar dåligt med Chrome.
  Har dom blivit för stora och nöjda med sin position ???

 5. Chrome går tyvär fruktansvärt tungt för det kör ca:3 aktiviteter per flik som är öppen. Och tyvärr så är det något som inte passar med WordPress och dess meny hanterings system, män där är IE bra att ha i stället….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss