Podcast-tips för (webb)nörden

Att lyssna på radio, musik eller ljudböcker är en perfekt sysselsättning samtidigt som du tränar, dammsuger eller promenerar till jobbet. Men själv föredrar jag att lyssna på en härligt nördig diskussion från någon av mina favoritpodcaster:

5by5

Podcastnätverket 5by5 drivs av den sympatiske Dan Benjamin som själv är programledare på många av showerna. Några favoritpodcaster från 5by5 är:

  • The Web Ahead där Jen Simmons i varje avsnitt snackar med en “expert” om aktuella webbämnen som HTML5, mobile och responsive web design.
  • Hypercritical där John Siracusa och Dan Benjamin raljerar över vad som är fel i Apple-sfären och tech-världen i stort.
  • Build and Analyze med Marco Ament (mannen bakom Instapaper) och Dan Benjamin disskuterar app- och webbutveckling (ganska vinklat åt iOS-hållet).

The Talk Show

Tidigare låg The Talk Show under 5by5 och leddes av John Gruber och Dan Benjamin. Pga någon form av konflikt som vi troligtvis inte fått höra allt om publikt från någon av parterna har showen nu (tyvärr) stöpts om och flyttats till nätverket Mule Radio där Gruber tillsammans med olika gäster diskuterar aktuella händelser i tech- och Internetvärlden. I mitt tycke har den blivit lite sämre då jag saknar dynamiken mellan John och Dan.

Varning! Om du ej gillar Apple eller deras produkter och tjänster bör du troligtvis undvika denna show.

Slashat.se

Jezper Söderlund och Tommie Podzemski har i flera års tid en gång i veckan snackat teknik- och Internetnyheter i podcasten Slashat.se.

Twit

Leo Lapport driver podcast-nätverket Twit där han och hans kompanjoner levererar tekniknyheter och diskussioner kring i en mängd shower med olika inriktning som; This Week In Tech, MacBreak Weekly, This Week In Google och All About Android.

Hur lyssnar man?

För att prenumerera och lyssna på podcasts i mobilen behöver du en schysst podcast-app som t ex Podcaster 5 och Apples egna Podcaster för iOS eller DoggCatcher för Android.

Vilka är dina favoritpodcaster? Kommentera gärna.

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Podcast-tips för (webb)nörden

  1. All In IT Radio ( http://aiit.se/radio )

    En podcast på engelska av svenskar. Programledaren arbetar som webbdesignlärare, och hans oftast återkommande co-host likaså. Det handlar inte om webbdesign varje episod, men det är ett ofta återkommande ämne. Ofta återkommande är dock inte podcasten i sig, då den kommer ut väldigt oregelbundet.

    Det finns en liiiten möjlighet att jag är en aning partisk, då det är min egen podcast jag talar om. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss