Nytt och hett – Joomla och WordPress

WordPressFör en vecka sedan släpptes säkerhetsuppdateringar till Joomla och idag släpptes version 2.8 av det så populära bloggverktyget WordPress. Givetvis provade vi att uppdatera en av våra bloggar och den automatiska uppdateringen gick helt enligt planerna.

På ytan är det ingen större skillnad från 2.7.1 men 790 buggar har rättats till och det gillar vi. Givetvis ser vi gärna att samtliga våra kunder uppdaterar sina WordPress-installationer så snart som möjligt. Har ni inte gjort alltför många ändringar i koden ska uppdateringen gå bra. Skulle något gå fel eller något oväntat hända så har ni alltid en backup på ert FTP-konto.

Dela detta inlägg:

4 svar på “Nytt och hett – Joomla och WordPress

 1. jag var tvungen att ta bort ”se_SE” i wp-config.php för att kunna uppgradera till 2.8 från 2.7. admin panelen funkar inte bra (för mig) med svenskt språkpaket i 2.8:an.

  testade med nyaste IE, FF och Safari.. samma prb på alla.

  var dessutom tvungen att göra av manuellt uppgradering eftersom automagiska uppgraderingen inte funkade…

  så ni vet…

 2. WordPress i sig själv är ett umärkt publiceringsverktyg, och om man bara ’r uppmärksam på småsaker ”bakom kulisserna” så att säga så uppkommer sällan problem.

  Med 2.8 i live fasen så verkar det som att
  det som skapat mest problem är den egentligen minimala ändringen i skriptets Dashboard. Tidigare hade dom undre tables som finns en satt vidd som lämnade utrymme till höger om alla inställningar.

  Många plug-ins använde den ytan för ytterligare inställningar och i vissa fall även till att spara inställningarna.

  Med den nya 100% vidden som kommit innebär detta att vissa plugins helt enkelt inte kan uppdatera sina inställningar och vissa saknar en del kritiska inställningsmöjligheter. Dock så har den lite ändrade strukturen i databasen fört mycket gott med sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss