Nyföretagandet har återhämtat sig

I motsats till årstiden så går nyföretagandet mot ljusare tider. Färsk statistik från Nyföretagarbarometern* visar att antalet nyregistrerade företag oktober 2009 är lika många som under oktober förra året.

Under 2009 har nyföretagandet rasat, men Mats Evergren, marknadschef på Jobs and Society NyföretagarCentrum, är övertygad om att vi under årets sista månader kommer att se en ökning jämfört med samma perion förra året.

Totalt sett har nyföretagandet i år (januari till oktober) minskat med cirka 12 procent, men under oktober registrerades 4 883 nya företag, att jämföra med den snarlika siffran 4 901 i oktober 2008.

– Nu vänder det, säger Mats.

– Härliga tider, säger vi på Loopia, och grattis alla nyföretagare, glöm inte hur viktig er närvaro på Internet är.

Att finnas på internet är A och O då många idag endast använder internet som sökmedel för att finna företag, produkter, tjänster etc. Med Loopias One Click Installer skapar du en hemsida eller blogg med bara ett par klick. Vill du ha en webbshop så ingår det också.

Som nyföretagare är det också viktigt att man skyddar sitt företagsnamn eller affärsidé på internet genom att boka upp domännamnet. En .se-domän kostar 99 kr per år inkl moms och är en billig försäkring att ingen annan tar just ditt namn.

* Nyföretagarbarometern tas fram av Jobs and Society NyföretagarCentrum och Bolagsverket, och mäter på basis av Bolagsverkets data antalet nyregistrerade företag i Sverige. Ladda ner hela Nyföretagarbarometern på www.nyforetagarcentrum.se.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss