Nu kan du logga in med tvåfaktorsautentisering hos Loopia genom BankID

Logga in i Loopia Kundzon med BankIDFör att höja säkerheten och göra det enklare för er kunder och återförsäljare presenterar vi nu stolt möjligheten att logga in med BankID i Loopia Kundzon och Loopia ÅF-zon.

En vanlig förfrågan från er har varit att kunna logga in med tvåfaktorsautentisering. För att undvika omständliga lösningar som t ex engångskoder via SMS har vi valt att implementera inloggning via BankID och Mobilt BankID.

På så sätt kan du snabbt och enkelt logga in med samma säkra lösning som du redan använder på din bank, Försäkringskassan, Skatteverket etc.

Fördelar med BankID jämfört med inloggning med användarnamn och lösenord

 • Säkrare
  Tvåfaktorsautentisering höjer säkerheten rejält på din inloggning eftersom den som loggar in både måste ha personnummer, lösenord samt ett giltigt certifikat för ditt BankID eller Mobilt BankID.
 • Enklare
  Du behöver inte komma ihåg speciella användarnamn och lösenord för ditt/dina Loopia-konton utan använder ditt personnummer och samma lösenord som du använder till alla andra tjänster där du använder BankID.

Så loggar du in med BankID

För att logga in via BankID behöver ditt konto vara kopplat till ditt personnummer. Har du tecknat ditt Loopia-konto som privatperson har kopplingen redan skett och du kan logga in med BankID på loopia.se.

Tecknade du Loopia-kontot som ett företag med organisationsnummer behöver du lägga till ett (eller flera) personnummer som ska ha tillgång till kontot. Det gör du genom att:

 1. Logga in i Loopia Kundzon.
 2. Välj ”Kontoinställningar” > ”Inloggningsuppgifter” > ”Lägg till BankID-användare” och ange personnummer och namn på de som ska ha tillgång till ditt Loopia-konto.

Vill du öka säkerheten ytterligare ett snäpp? Logga in i Loopia Kundzon och avaktivera möjligheten att logga in med användarnamn och lösenord helt (Logga in med BankID i din kundzon och välj Kontoinställningar > Inloggningsuppgifter).

Anslut fler personnummer till ditt konto för fler användare

Är ni fler som behöver behörighet till ert Loopia-konto? I Loopia Kundzon kan du lägga till fler personnummer som ska ha rätt att logga in i kontot (Kontoinställningar > Inloggningsuppgifter > Lägg till BankID-användare). På så sätt slipper du dela användarnamn och lösenord med flera personer. Lika enkelt kan du ta bort ett personnummer om någon inte längre ska ha tillgång till kontot.

Äger eller administrerar du flera Loopia-konton?

Har du flera konton hos Loopia får du efter BankID-inloggningen automatiskt upp en lista med de konton du har behörighet till och kan där välja vilket du vill jobba med.

Har du frågor kring BankID är du självklart välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Dela detta inlägg:

11 svar på “Nu kan du logga in med tvåfaktorsautentisering hos Loopia genom BankID

 1. Kommer ni ha stöd för ”security key” 2-stegs autentisering? det är ju snäppet säkrare än mobilt bankid. Exempel på en sådan är YubiKey nycklar.. 😉
  / Tobias

 2. Hej Tobias,

  Tack för din feedback. I dagsläget har vi inga konkreta planer på det, men vi lägger till det på önskelistan ;).
  Vi valde BankID då det håller en säkerhet som myndigheter och banker har valt att förlita sig på, samt att det är enkelt för användarna och redan har en väl utbredd användarbas i Sverige.

 3. och yogaforumstockhollm.se samt psykosyntesterapi.se och
  guatemala i mitt hjärta

  Jag vill gärna kunna logga in på Loopia med bank id om den tjäsnten blir gratis, tack!

  Mvh
  Anna Rinman

 4. Är det inte lite långsökt att kalla BankID för tvåfaktorsinloggning när den första faktorn, lösenordet, inte längre används?

  Hur ser ni på risken om någon med ett falskt leg skaffar ett BankID?

  Säg att de med falskt leg loggar in på mitt konto och överför alla mina domännamn till en annan registrar.

  På vem ligger ansvaret att visa att ett felaktigt utfärdat BankID hade använts?
  Om det ligger på mig, har jag ens en chans?

  Vilka rutiner finns det att få tillbaka domännamnen? Och vad kostar det för mig som drabbad?

 5. Hej Peter,

  BankID är två-faktor då du behöver…
  Faktor #1) …en mobil eller dator med ett giltigt certifikat installerat
  Faktor #2) …lösenord/pinkod till certifikatet

  När det gäller säkerheten har vi valt att lita på samma lösning som idag används av bl a de svenska bankerna, Skatteverket och Försäkringskassan.

  Om någon stulit din identitet genom att skapa en falsk legitimation och lyckats få ut ett BankID skall du snarast göra en polisanmälan och blockera aktuella BankID-certifikat via din bank. Skulle detta scenario inträffa kan vi backa eventuella överlåtelser som gjorts under falsk identitet.

 6. Hej. Önskar ändring av betalnings tid. Önskar årsfaktura istället för kvartal. Mvh Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss