Nu j-klar går det undan på era sajter

Förra veckan bytte vi ut vårt lagringsystem för webbsajter till ett toppmodernt system i multimiljonklassen. Vi har fått rapporter från många kunder att detta har givit den effekt vi var ute efter… sajterna BLIXTRAR fram :D!

netapp

Vi lägger dock inte av för det, nu fortsätter vi med ett redan påbörjat projekt för att öka prestandan ytterligare för er som kör de vanligaste CMS-systemen hos oss, som t ex Joomla och WordPress.

Vi är själva så förälskade i det nya systemet att vi tagit fram en liten kärleksförklaring i form av en film för att även ni ska få uppleva den server-romantik som just nu förekommer på Loopia…


Teknisk mumbojumbo

Den monstermaskin som levererar den grymma prestandan är en klustrad maskin från NetApps-värstingserie med en väldig massa 600 GB SAS-diskar. Varje huvud har 1 TB SLC flash-cache och är kopplad till vårt corenät med två redundanta 10GbE-anslutningar.

NFS-latensen ligger på runt 0,4 ms per läsning, och runt 0,1 ms per skrivning. I snitt tar en NFS-operation runt 50 mikrosekunder.

På hela härligheten kör vi sedan dubbla offsitebackuper en gång i timmen som sparas i 24 timmar, samt dagsbackuper i 7 dygn och veckobackuper i fyra veckor.

Hur upplever du farten på dina sajter? Hör av dig till oss på feedback@loopia.se med dina rapporter, vi vill fintrimma detta till perfektion.

 

Dela detta inlägg:

2 svar på “Nu j-klar går det undan på era sajter

  1. Jag märker en stor skillnad på hur snabbt sidan laddas. Jämfört med tidigare så är det toksnabbt. (WP)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss