Nu är LoopiaAPI här

Vi kan stolt presentera en mycket efterlängtad nyhet. LoopiaAPI* är från och med igår publikt. Det är alltså fritt fram för alla kunder och återförsäljare att snickra ihop egna skript för att t ex regga och administrera domännamn.

Med LoopiaAPI kan du kolla om domännamn är lediga, regga nya domäner, lägga till och ta bort subdomäner, editera zone records samt pröjsa fakturor via LoopiaPrePAID. Riktigt najs för dig med en välfylld domänportfölj.

Är du återförsäljare kan du dessutom ta del av ytterligare lite godsaker. Du kan lista och lägga till nya kunder och även beställa webbhotell.

Förutom att automatisera hanteringen av allt ovanstående skulle du faktiskt till stor del kunna bygga en egen motsvarighet till vår kundzon i ditt eget gränssnitt.

Det känns riktigt kul att få ut den här tjänsten. Vi tror att det är många av er med mycket domännamn som kommer att ha stor nytta av detta. Och självklart även ni återförsäljare som vill automatisera och integrera den här funktionaliteten i era egna system.

Dessutom är det ju roligt för alla som är som oss, så nördiga att man vill prova att använda det bara för att se hur det fungerar 😉

Som ni märker är det en rejäl hög med funktioner som är tillgängliga via LoopiaAPI, därmed inte sagt att det inte finns plats för fler. Vi är öppna för idéer på funktioner som kan göra API:t ännu mer komplett, så tveka inte att höra av dig med förslag.

Du lägger till och hanterar användare för LoopiaAPI genom att logga in i kundzonen eller återförsäljarzonen och välja ”Kontoinställningar → LoopiaAPI”.

Läs mer om hur du använder LoopiaAPI här.

* Ett API (Application Programming Interface) är enkelt förklarat en uppsättning regler som bestämmer hur ett program ska tala med ett annat. Läs mer om API på Wikipedia.

Dela detta inlägg:

9 svar på “Nu är LoopiaAPI här

  1. Vad trevligt. Jag gjorde förra veckan en modul till Joomla för att göra en domän-sökning för lediga domännamn.

    Nu skulle man kanske kunna utveckla det vidare till en komponent för att registrera domännamn också.

    Detta var ett mycket trevligt tillskott!

  2. Trevligt 🙂
    Då hoppas jag att jag kan knåpa ihop er med WHMCS också så blir mitt liv så mycket lättare 🙂

  3. Vore ju trevligt om det gick att lägga till nya användare till LoopiaAPI utan att en stor röd ”blaffa” med texten ”Användaren kunde inte läggas till” dyker upp…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss