Nördiga boktips inför semestern

Många av er har säkert redan påbörjat semestern, och för er andra så är den antagligen snart nära. Därför kommer det här lite nördiga boktips att fördriva dagarna med på stranden.

Steve Jobs officiella biografi

Steve Jobs – Walter Isaacson

Walter Isaacson fick möjlighet att intervjua Steve Jobs, hans vänner och kollegor för att skriva den officiella biografin om Apple-grundarens liv. Boken har fått en del kritik för att vara uddlös och inte så uttömmande, framför allt gällande den senare delen av Jobs liv. Men trots detta är den absolut intressant och läsvärd om du inte är påläst om Steve och Apple sedan tidigare.

Här hittar du boken på svenska som textbok, och på engelska som e-bok och nedladdningsbar ljudbok.

Levy vänder ut och in på Google

In the Plex – Steven Levy

In the Plex är en relativt djupgående genomgång av Google från dess att Larry Page och Sergey Brin grundade företaget 1998 till nutid (1998 är ju långt från nutid i IT-världen ;)). Mycket intressant läsning om allt från Googles företagskultur och de komplicerade Kina-intåget till hur tjänster som Gmail och kassa-kon Adwords kom till. Liksom i Steve Jobs-boken berörs också det känsliga förhållandet mellan Apple och Google som uppstod när Android lanserades.

Här hittar du boken på engelska som textbok, e-bok och nedladdningsbar ljudbok.

Bill Gates spår framtiden som varit

The road ahead – Bill Gates 

Bill Gates bok “The road ahead” är 17 år gammal och innehåller Gates dåvarande visioner för framtiden. Eftersom stora delar av den framtid Gates beskriver redan varit är det bitvis både rolig och intressant läsning. Det finns en del knasigheter, men också mycket som faktiskt slagit in (även om Microsoft kanske inte är företaget som lyckats efterleva visionerna på bäst sätt ;)). Förutom visionerna för IT-branschen och “information superhighway” så är Gates även ganska personlig i delar boken.

Här hittar du boken på engelska som textbok och nedladdningsbar ljudbok.

Har du några schyssta nördboktips? Tveka inte att dela med dig i kommentarerna.

Dela detta inlägg:

2 svar på “Nördiga boktips inför semestern

  1. Jag kan också rekommendera en bok som heter Google-koden och är skriven av Andreas Ekström. Intressant läsning för den som vill få lite mer inblick i Google.

    Från resumén:
    ”Google kan vara världens godaste företag, eller det ondaste. Vi vet inte det. Vi vet bara att det är ett av de skickligaste – inte minst på att berätta precis den historia man vill berätta om sig själv. Det har man gjort med en precision så kirurgisk att den kritiska reflektion som borde följa ett sådant segertåg har uteblivit.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss