Nätets 11 bästa företagarsajter

Många av er kunder har precis startat företag eller är på gång att starta inom kort. Därför har vi inlett ett samarbete med företagarsajten MittFöretag.com som här på bloggen kommer att ge er tips för hur ni kommer igång och utvecklar ert företag på nätet. Vi börjar med en grym länklista med de bästa företagssajterna för dig som vill få stenkoll på ditt företag. Här får du bra exempel på sajter som ger dig ny inspiration och viktig kunskap.

swedishtrade.se
För dig som planerar etablering utomlands är Exportrådets hemsida väl värt ett längre besök. Komplettera också med Tullverket.

skatteverket.se
De flesta företagare har ständigt frågor om skatter och avdrag, och på Skatteverkets hemsida finns tonvis med gratis information. Använd också gratis deras kundtjänst så snart du har en fråga.

företagsamheten.se
En intressant sida där du kan läsa om gamla och nya svenska entreprenörer. Används med fördel som inspirationskälla.

bolagsverket.se
Sveriges bästa myndighet för företagare har en utmärkt kundtjänst och en hemsida där du bland annat kan söka i det svenska näringslivsregistret.

allabolag.se
Om du vill ha stenkoll på de företag du gör affärer med kan du ta en gratistitt på deras ekonomi och befattningshavare här.

bolagsplatsen.se
Vill du köpa eller sälja bolag? Då är det här sajten för dig. Du kan även hitta lokaler och franchisemöjligheter.

almi.se
Almi funkar bäst för dig som behöver finansiering till ditt företag, men på deras sida kan du också få hjälp med affärsplaner och andra dokument som varje företag behöver.

prv.se
När du behöver koll på patent och varumärkesskydd är prv.se den naturliga kunskapskällan. Alla småföretagare borde vara mer noggranna med skydd av såväl namn som innovationer och varumärken.

mittföretag.com
Här hittar du viktiga råd och tips, spännande bloggar, gratis dokument, nyheter, diskussionsforum, en shop och mycket annat matnyttigt. Dessutom kan du numera söka hjälp i just din stad och bygga nätverk med andra företagare. Bli medlem gratis redan i dag.

driva-eget.se
Sajten är tidningen Driva Egets fortsättning på nätet. Här hittar du aktuella företagarnyheter, kalkyler, prisjämförelser, bloggar och guider. Numera kan du också handla i shopen och diskutera företagarfrågor med andra småföretagare.

verksamt.se
Samlingssajt för flera statliga myndigheter. Viktiga kalkyler, guider och formulär.

Besök gärna MittFöretag.com för fler tips.

Dela detta inlägg:

4 svar på “Nätets 11 bästa företagarsajter

  1. Mycket bra länkar för dig som ska starta eget. Kan även rekommendera startaeget.se som är en väldigt bra sajt och forum för dig som ska starta eller driver ett företag.

  2. Eftersom denna sidan fortfarande är aktuell så rekommenderar jag att ni lägger till https://dbtforetagslan.se som är en grym resurs att tillgå om man letar efter olika typer av företagslån, eller vill läsa om ämnen relaterat till företagande och tillväxt.

  3. Bra lista, men den kan byggas på. Hade lagt till http://registrerabolag.nu/ där det finns en hel del information om lagerbolag som kan vara av intresse för en del som är på gång med eget bolag och vill dra igång snabbt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss