Loopia-kunder skapade första analoga hemsidan

Vi på Loopia älskar nya coola webbidéer, och extra kul är det förstås när det är någon av alla våra grymma kunder som ligger bakom idén. Därför blev vi väldigt glada när vi fick nys om Peter Eriksson och Rasmus Anderssons projekt madebypeterandrasmus.com som drog igång i måndags.

Peter och Rasmus har ställt upp en webbkamera som streamar video från deras kontor. På sajten kan du fylla i ditt namn för att få “styra” sidan. När du fått kontroll på sidan kan du klicka på ett antal grejer för att få grabbarna att agera. Klickar du t ex på “gilla” så tänds en lampa vid gilla-tavlan och någon av dem går dit och drar ett streck. Klickar du på “We are” tavlan går de och hämtar den och visar för kameran, etc.

Vi ville självklart höra mer om projektet så vi kontaktade dem för en liten intervju…

Hur kom ni på idén till sajten och vad är tanken med den?

Vi ville ändra på den putsade fasaden man ser på Internet idag. Där allt ska vara tillrättalagt och fint. Vi tror att ärlighet vara längst även på Internet.

Hur får ni något gjort medan sajten är igång, och hur länge kommer ni orka?

Vi kör tills på fredag (10/2). När vi vaknar varje känner vi att vi inte orkar, men när första ”liken”  kommer in blir vi glada och får energi att köra på hela dagen!

Vilka är ni och vad sysslar ni med när ni inte utför uppgifter för era besökare?

Vi är Peter och Rasmus. Vi pluggar reklam och sökte pratikplats med den här sidan. Varför jag säger sökte är för att vi fick på Göteborgs bästa byrå, Milk i tisdags. Så vi är väldigt glada. Man blir ju hela tiden pushad att tänka nytt inom det digitala när man pluggar reklam, och det här är också ett sätt att visa att vi kan tänka nytt! Vi vill också tacka er för grym webbtjänst/support!

Hur har ni byggt tjänsten?

Den här frågan lämnar vi över till Fredrik Johansson som hjälpt oss med tekniken:

Streamingen går till på ett ganska konventionellt sätt. En HD-webb-kamera skickar via USB bilden till Flash Live Media Encoder som i sin tur streamar till en media-server. Streamen hämtas från servern av en Flash-applikation på hemsidan.

Sajtens koppling till lamporna är lite av en personlig hemlighet, ett infall som kom till mig på en tågresa. Det gäller att ha lite tvärvetenskaplig inställning för att lista ut hur det går till.

Har du inte besökt madebypeterandrasmus.com ännu så skynda dig, imorgon (fredag 10/2) är sista chansen.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss