IETF à la 1628

Regalskeppet VasaUnder IETF-konferensen så pågår det alltid någonting. Om det inte är en eller flera arbetsgrupper som sammanträder så är det lunchföreläsningar, sociala events eller helt enkelt ett gäng vänner som håller varandra uppdaterade om vad som hänt på deras håll. Något som är mycket viktigt inom IETF är att alla som besöker konferenserna åker som en person och inte som ett företag.

Givetvis är den större mängden sponsrade av sin arbetsgivare men det är individen som bidrar till utvecklingen. Detta gör dessa sammanträden något unika då ett stort antal människor som alla sitter på kunskap om ett eller flera områden kan prata utan att känna att någon är en konkurrent. Det som skapas kommer att delas av alla på den marknaden och ingen har någon riktig nackdel av detta.

För att återgå till veckans händelser så höll ISOC under gårdagen en (snart) traditionell lunch med ett just nu brinnande hett ämne. Denna gång var det DNSSEC som stod på menyn och att detta platsar som DET ämnet just nu var det inget tvivel om. Biljetterna tog slut på bara några timmar och talarna höll väldigt informativa och rika utläggningar. Jag har sagt det förr men i år säger alla det. Det är nu DNSSEC händer.

Fram emot kvällen så var det dags för den officiella sociala eventen och .SE som värd hade valt att bjuda IETF-deltagarna på mat, dryck och musik i sällskap av regalskeppet Vasa. Du hörde rätt, middagen gick av stapeln på Vasamuseet. Många var de deltagare som helt glömde av mat och övrig underhållning och bara stirrade sig igenom hela kvällen.

Onsdagen handlar mestadels om IETFs stora session där övergripande resultat tas upp och värden får sin presentation. Mer om vad som sägs där i morgondagens rapport.

Bilden är tagen av plassen och finns på Flickr.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss