Hur blir jag av med skräpposten?

Får du också mer skräppost (spam) än vanlig e-post i din inkorg. Om svaret är ja så är ju toppen att du enkelt och smidigt kan slå på skräppostfiltret i din e-postadministration.

Men hur gör man det då? Jo, så här …

Spam no more!

Vårt skräppostfilter baseras på den erkänt välfungerande antispam-lösningen SpamAssassin som jobbar ihärdigt och febrilt på sortera skräppost från vanlig post. Även om SpamAssassin är riktigt bra, så finns dessvärre möjligheten att den roffar åt sig brev som faktiskt är post du vill ha – något som förvisso gäller alla antispam-lösningar, därför finns det lite smarta inställningar i e-postadministrationen du bör kika på.

För att aktivera skräppostfiltret för din e-postadress gör du som följer:

Logga in med ditt användarnamn och lösenord för din e-postadress på sidan mailadmin.loopia.se. Välj därefter fliken Antispam. För att aktivera filtreringen så bockar du för Aktivera. Välj sedan att du vill flytta spammeddelandena till mappen SPAM (det är bäst att ta det osäkra före det osäkra) och klicka därefter på Skicka.

Nu skapas en mapp på ditt e-postkonto med namnet SPAM dit alla eventuella spammeddelanden automatiskt flyttas – på så vi blir din inkorg ren och fin medan all reklam om Viagra och utländska aktier hamnar i SPAM-korgen.

För att kika vad som hamnat i din SPAM-korg loggar du enklast in på din webbmail (webbmail.loopia.se). Väl inloggad ser du en rullgardinsmeny med namnet Öppna mapp högst upp till höger. Klicka på den och välj mappen SPAM, så får du en lista över alla e-postmeddelanden som SpamAssassin lagt åt sidan.

Om du är intresserad av varför just ett specifikt e-postmeddelande hamnat i SPAM-korgen, klicka då bara på meddelandet för att läsa dess innehåll. Då får du en rapport på vilka punkter som gjort att SpamAssassin räknat ut att brevet är ett skräppostmeddelande. Original-innehållet i brevet finner du som en bifogad fil.

Använder du en fristående e-postklient för att läsa din e-post såsom Thunderbird eller Microsoft Outlook så kan du, om du läser e-posten via IMAP, välja att du vill prenumerera på mappen SPAM. På så vis kan du se all skräppost även där.

Det var allt! Nu kan du med gott samvete luta dig tillbaka och njuta av en härligt ren och fin inkorg.

Dela detta inlägg:

5 svar på “Hur blir jag av med skräpposten?

 1. Hej.
  Jag undrar om ni stöder HashCash (hashcash.org) för att ytterligare (och rätt så effektivt) motverka spam? I dagsläget bidrar det väl snarast till att minska spam-scanningslasten (och ev fördröjning av inkommande mail).

 2. Ja, eran e-posttjänst äger, men jag tycker den är lite krånglig, och erbjuder för lite inställningar. Jag använder Gmail numera för att hämta mejl från mitt e-postkonto på Loopia.

 3. ”Väl inloggad ser du en rullgardinsmeny med namnet Öppna mapp högst upp till höger. Klicka på den och välj mappen SPAM, så får du en lista över alla e-postmeddelanden som SpamAssassin lagt åt sidan.”

  – Jag ser inte detta? Loggar in via Firefox och det är inga rullgardinsmenyer någonstans.

  – Och sedan vill jag ju kunna märka mail som filtret missat? Det kan jag inte någonstans i detta webbmailsgränssnittet.

  Hjälp!

 4. Hej Michaela,

  Blogginlägget du läser är från 2008, sedan dess har vi bytt ut vår webbmail. Nu för tiden hittar du mapparna i vänsterspalten när du är inloggad på webbmail.loopia.se, där bör du även se mappen ”SPAM” om Antispam är aktiverat. Kontakta oss gärna på support@loopia.se eller slå en signal om du behöver mer hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss